REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarųjų dienų politinės vasaros įvykiai susiję su keliais raktiniais žodžiais: Europa, mėsa, gėjai, energetika, prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmininkaujame Europos Sąjungos (ES) Tarybai, turime motociklų, galinčių lydėti vilkstines ta proga sulopytais sostinės prospektais. Prezidentė Dalia Grybauskaitė turi Europos Parlamente aiškintis, kodėl ne visi jos vadovaujamoje šalyje dar informuoti apie tam tikrų pakraipų asmenų kasdienę seksualinę praktiką (niekas neturi teisės apie tai nežinoti, ar ne?). Tai, žinoma, įprasta progresyviai ir agresyviai „tolerantiškai“ Europai praktika, nes dėl to paties knisamas protas visiems, ne tik Marijos žemės atstovams. Spaudos konferencijoje, kurios beveik niekas nenušviečia, ES imperializmu piktinasi signataras Zigmas Vaišvila.

REKLAMA

Prezidentės garbę ir orumą Seime, vos ne plėšydamas marškinius, gina opozicijos lyderis Andrius Kubilius, jis reikalauja Seimo pirmininko Vydo Gedvilo atsiprašyti dėl, jo nuomone, pasikėsinimo įžeisti prezidentę, ramiai Europai pasakojančią apie energetiką, o klausiamą apie gėjus.

A. Kubiliaus formuluočių lieka neaišku, ką labiau įžeidė beprasmis ir keistas V. Gedvilo pareiškimas, kad D. Grybauskaitė kartais meluoja? Prezidentę ar patį A. Kubilių? Kaip melavo apie tritaškių mėtymą dar mokykloje  – taip ir čia gali. Nieko baisaus ir beprasmiška apie tai kalbėti – baudžiauninkų tauta myli carą ir tiki, kad jis geras, o bajorai (Seimas) yra blogi. Jei tik caras galėtų – visi gyventume sočiai ir laimingai. A. Kubiliui būtų galima priminti, kad D. Grybauskaitės dvasiniam mokytojui – buvusiam Lietuvos komunistų partijos pirmajam sekretoriui, paskui nepriklausomos Lietuvos premjerui ir prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui – pagarbos jis pats rodė ne tiek jau ir daug ir nuolat vartojo tą patį žodį „melas“. Viešai – Seimo salėje.

REKLAMA
REKLAMA

Bus ar nebus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos mėsai, tegul aiškinasi D. Grybauskaitė ir Viktoras Uspaskichas, stebint ir skanduojant abiejų šalių gerbėjų klubams. Daugelyje ES, kuriai dabar pirmininkaujame, šalių egzistuojantys skirtingi PVM tarifai skirtingoms prekėms bei paslaugoms vargu ar bus panaikinti vien todėl, kad genialūs Lietuvos ekonometrai apskaičiavo, jog tai yra vienareikšmis blogis.

Generalinę prokuratūrą gėjų, mėsos PVM ir ES pirmininkavimo kontekste palieka legendinis prokuroras Mindaugas Dūda, viešai įvardydamas jo žmonai metamus kaltinimus dėl daugelio litų pasisavinimo kaip procesinį chuliganizmą. Beveik išspaudžiu ašarą, kol neprisimenu, kokia procesinė taktika naudota tarptautinės teroristinės organizacijos kūrimu, visokiais įžeidimais ir kitokiomis nesąmonėmis kaltinamos Eglės Kusaitės byloje. Guodžia tai, kad jo ištikimas bendražygis šiame iškiliame absurde Justas Laucius lieka aktyvus bei veiksnus prokuroras.

O šiaip – pirmininkaujame ir bandome aiškintis, kas svarbiau – paiki oficialių pareigūnų, gaunančių atlyginimus, plepalai apie terorizmą, energetika ar vis dėlto gėjai ir jų teisės auginti iš kitų atimtus vaikus? Juk kiekvienas teorinis homoseksualas (būtų gerai, jei dar ir negras) yra svarbesnis už šildymo sąskaitą heteroseksualiai baltaodei iškasenai arba konkrečiai žvalgų ir prokurorų persekiojamai mergiotei? Europėjame. Rusija, kuriai patys „priduodame teroristus“, subtiliai šypsosi, nes mes joje iš esmės ir gyvename. Juk tą patį vakarą per visus keturis nacionalinius kanalus (gerai dar, kad ne per plaukų džiovintuvus arba laidynes (tebūnie prakeikti „kalbainiai“), maigydamas pultą, išgirsti būtent rusų kalbą. Va taip ir pirmininkaujame ES, kur išsilavinimą gavę jaunuoliai, sugrįžę yra darbo rinkos verčiami mokytis rusiškai. Čechovo ir Bulgakovo jie neskaitys, bet flirtuoti ta kalba ar priimti žinių propagandą sugebės net mindami oranžinį dviratį. Tokios tos realijos – be gėjų įsivaikinimo ir Rusiją atseit puolančių teroristų nebus nei energetikos, nei progreso. Amen.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų