REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

,,Kol kas dar negalime visuomenei pateikti aiškios vizijos, ką turi pateikti profesinės mokyklos, ką ruošia kolegijos, universitetai, ar tai atitinka darbo rinkos poreikius“, - sakė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Penktadienį Vyriausybės rūmuose vykstančioje apskritojo stalo diskusijoje ,,Užimtumas regionuose“ jis teigė, kad verslo organizacijos galėtų aktyviau priimti jaunuolius praktikai, ir tada neruoštume psecialistų kitoms šalims.

Premjeras taip pat akcentavo, kad reikia skaičiuoti, kiek specialistų reikės, kai prasidės renovacijos procesas.

,,Jeigu bus sukurtos naujos darbo vietos, papildomos įplaukos bus paliktos savivaldybėms“, - žaadėjo premjeras. Savivaldybėms, jo teigimu, gali būti paliktos ir savivaldybių lėšos, todėl savivaldybių finansinė padėtis ims gerėti.

Pabrėžęs, kad kai kuriose savivaldybėse jau pajudėjo gyvenamųjų namų renovacija, jis sakė manantis, kad bus ieškoma sprendimų, kaip pritraukti investicijas į konkrečius regionus.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie užimtumo problemų sprendimą kitose šalyse, jis sakė, kad nedarbas kai kuriose euro zonos šalyse toliau didėja, jaunimo įdarbinimo programa Italijoje, Ispanijoje, Graikijoje kol kas nejuda iš mirties taško.

REKLAMA

Tuo metu socialinės apsaugos ir darbo ministė Algimanta Pabedinskienė, vardijo per kelerius pastaruosius metus įgyvendintus projektus. Ji minėjo, kad įgyvendinta beveik 700 vietinių užimtumo iniciatyvų projektų, o šiemet planuojama įgyvendinti dar 122, kurių vertė 12, 5 mln. litų.

,,Nacionalinė užimtumo politika turi įvertinti teritorinę dimensiją, užimtumo problemos būtų geriau sprendžiamos, jei dalyvautų savivaldybės, socialiniai partneriai ir nevyriausybinės organizacijos“, - kalbėjo ministrė penktadienį vykstančioje diskusijoje.

Tačiau kalbėdama apie rengiamą užimtumo programą, A. Pabedinskienė sakė, kad kol kas negali kalbėti apie konkrečius sprendimo būdus, juo labiau, kad visų pirma reikia žinoti, kokius finansinius išteklius Lietuva turės iš ES fondų 2014-2020 metais. Ji pridūrė, kad vietos partnerystės projektai galėtų būti finansuojami iš ES fondų.

Diskusijos išvakarėse skeelbta, kad joje taip pat bus pristatytas darbo grupės dėl gyventojų užimtumo didinimo parengtas konkrečių veiksmų planas. Jai premjeras buvo pavedęs iki liepos 1 d. išnagrinėti gyventojų užimtumo padėtį ir parengti Užimtumo didinimo 2014-2020 metų strategijos projektą bei pasiūlymus dėl gyventojų užimtumo didinimo krypčių ir prioritetų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų