REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulius JUŠKEVIČIUS

Radviliškietė Marina Volkovienė nusivylė teisėsauga, tačiau moteris pasiryžusi ir toliau kovoti, kad nutraukta vagystės byla būtų atnaujinta, o ją apvogę piktadariai sulauktų atpildo.

REKLAMA
REKLAMA

Pavogė ikonas

Į redakciją užsukusi radviliškietė M. Volkovienė pasiguodė, kad beveik prieš dvylika metų ji buvo apvogta, tačiau ją apvogę asmenys iki šiol nerasti ir nenuteisti, o byla po aštuonerius metus trukusio tyrimo buvo nutraukta.

REKLAMA

Moteris jau pustrečių metų įvairioms teisėsaugos institucijoms bando įrodyti, jog byla turi būti atnaujinta, tačiau vis atsimuša į atsirašinėjimo sieną.

2001 metų lapkričio 22 dieną kaime tuo metu gyvenusi M. Volkovienė netoli savo sodybos, už sodo, pastebėjo stovintį baltos spalvos mikroautobusą.

Pagalvojusi, jog tai giminaičiai atvažiavo pas kaimyną, nes keletą kartų matė, kaip kaimynas buvo priėjęs prie mašinos, ji neįtarė nieko blogo. Po pietų, užrakinusi trobos duris, moteris išėjo iš namų.

REKLAMA
REKLAMA

„Grįžusi namo, trobos duris radau išlaužtas, o iš kambario buvo dingusios dvi ikonos (viena metalinė, po stiklu, 50x50 centimetrų dydžio su šv. Marijos atvaizdu, o kita – 30x30 centimetrų dydžio, medinė, su Jėzaus atvaizdu) ir metalinis kryžius, kuriuos kaip palikimą gavau iš savo mirusių tėvų“, – pasakojo M. Volkovienė.

Apie vagystę buvo pranešta policijai. Patirtus nuostolius moteris įvertino 50 tūkstančių litų.

Pasak jos, baltos spalvos autobusiukas, stovėjęs prie sodo kampo, buvo dingęs.

„Apie stovėjusį mikroautobusą papasakojau Radviliškio policininkams ir nurodžiau, kad prie autobusiuko buvo priėjęs kaimynas. Tačiau policininkai tuo per daug nesusidomėjo", – pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot moters, kaimynas ne kartą prašė parduoti jam ikonas, kėlė jų kainą.

„Tačiau aš vis nesutikdavau, nes tai – tėvų atminimas. Keletą kartų jis vis klausė, ar aš nebijanti, jog jas gali kas nors pavogti. Savo įtarimais pasidalijau su pareigūnais. Nurodžiau galimus nusikaltimo dalyvius, tačiau policijos pareigūnai mano nurodytų asmenų iškart neapklausė. Per aštuonerius metus aš pati daugiau nė karto nebuvau kviečiama į jokias apklausas“, – dėstė moteris.

Teisybės neranda

2010 metų lapkričio 12 dieną, Radviliškio apylinkės prokuratūros nutarimu, ikiteisminis tyrimas ikonų vagystės byloje, suėjus apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo senačiai, buvo nutrauktas.

REKLAMA

Moteris tokį sprendimą apskundė apylinkės vyriausiajam prokurorui, tačiau iš jo gautas atsakymas radviliškietės nepaguodė. Jame nurodoma, kad tyrimas atliktas kvalifikuotai ir išsamiai, o kaltas asmuo nenustatytas, todėl byla, suėjus senaties terminui, nutraukta teisėtai.

Tokius Radviliškio apylinkės prokuratūros sprendimus moteris apskundė Generalinei bei Šiaulių apygardos prokuratūroms.

Tačiau ir iš šių institucijų buvo gautas panašus atsakymas – neva liudininkais apklausti asmenys jokių bylai reikšmingų duomenų nenurodė, o apžiūrėjus įvykio vietą, pėdsakų, tinkančių identifikavimui ir galinčių turėti reikšmės nusikalstamai veikai tirti, nerasta.

REKLAMA

Su skundais dėl pareigūnų veiksmų moteris kreipėsi pagalbos ir į Seimo narį Algimantą Salamakiną bei šalies Prezidentę.

Radviliškiečių išrinktas Seimo narys apgailestaudamas pranešė, kad padėti negali, nes teisingumą šalyje vykdo teismai, o politikai į jų darbą kištis negali. Panašaus atsakymo sulaukta ir iš Prezidentūros kanceliarijos Asmenų aptarnavimo skyriaus.

Tačiau radviliškietė nelinkusi nusileisti. Ji jau užsirašė į priėmimą Prezidentūroje.

„Dėl pavogtų man brangių daiktų aš linkusi kovoti ir toliau, nors teisingumu esu nusivylusi. Vieni pareigūnai neatliko tinkamai savo darbo, o kiti to nenori pripažinti“, – teigė M. Volkovienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak radviliškietės, jau nutraukus bylą, keletą kartų jai buvo leista susipažinti su iškelta baudžiamąja byla ir surinktais dokumentais, tačiau ji pasigedusi kai kurių nurodytų asmenų apklausų.

„Galbūt aš daug ko įstatymuose nesuprantu, tačiau man niekas taip ir negali paaiškinti, kodėl buvo nutraukta byla, kodėl nebuvo ieškoma nurodyto mikroautobuso. Mano nurodytas kaimynas buvo apklaustas tik kaip liudininkas“, – teigė M. Volkovienė.

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo byla iš Radviliškio policijos komisariato perduota saugoti Vidaus reikalų ministerijos archyvui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų