REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su balsas.lt redakcija susisiekė Šiauliuose gyvenantis 44-erių Vidas Stasiškis. Vyras pasakojo, kad pirmadienio popietę su juo tiesiogine to žodžio prasme susidorojo Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarieji atkerta, kad minimas atvejis – įprastas viešosios tvarkos pažeidimas. O visiškai girto vyro pasakojimas apie pareigūnų smurtą yra išgalvotas.

REKLAMA

Policijos suvestinėse užregistruota, kad gegužės 20 d. 14.11 val. Šiauliuose, Spindulio gatvėje, dėl alkoholio vartojimo viešoje vietoje sulaikomas 44 metų V. S. (2,53 prom.) išplūdo necenzūriniais žodžiais vyriausiąjį patrulį S. M., priešinosi ir aktyviais veiksmais vengė sulaikymo, delnu sudavė jam į veidą.

„Man nustatytas tik 25 proc. darbingumas. Esu I grupės invalidas. Gyvenu bendrabutyje. Tą dieną sėdėjau lauke. Dažniausiai vaikas arba žmona man padėdavo patekti į lauką. Pripažįstu, kad prisigėriau tą dieną su draugu. Atvažiavo policija, nežinau, kas ją iškvietė. Pasakiau jiems, kad nevaldau kojų.

REKLAMA
REKLAMA

O jie pradėjo aiškinti, kad „tuoj tu vaikščiosi“. Uždėjo antrankius, mušė. Vėliau iš areštinės išvežė į ligoninę. O prieš tai mušdami sakė, kad jei gali gerti, mokėsi ir vaikščioti. Pakartojau, kad esu I grupės invalidas. Prašiau, kad nemuštų“, - pasakojo V. Stasiškis.

Anot V. Stasiškio, jis pirmą kartą per pusantrų metų išėjo į kiemą: „Pareigūnai galėjo tiesiog parvesti mane namo. Bet jie aiškino, kad moku gerai vaikščioti. Praktiškai nesileido į kalbas. Prašiau, jog susisiektų su ligonine, kurioje būtų patvirtinta, jog esu neįgalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau minėjau, iš areštinės mane pervežė į ligoninę. Bet iš ligoninės „pabėgau“ (!). Nušliaužiau iki lifto, po to iki taksi ir išvažiavau. Nusprendžiau, kad mėlynė nėra liga. Taip pasielgiau, nes man buvo gėda.“

Anot V. Stasiškio, jis šiandien negalėjo parašyti pareiškimo dėl pareigūnų veiksmų: „Pareigūnai nusiuntė pas tyrėją, kuris sakė, kad nepriiminėja pareiškimų. Gal mus idiotais laiko?! Jie man sužeidė nugarą, praktiškai „atjungė“ kojas. Dabar net ramentų negaliu išlaikyti. Man dvi stuburo operacijos buvo padarytos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų