REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pigių skrydžių bendrovės reisu į Londoną skridusi prezidentė Dalia Grybauskaitė neliko nepastebėta ne tik šalies politikų, bet ir užsienio žiniasklaidos. Po šio įvykio vėl imta svarstyti, ar reikia šalies vadovams specialaus lėktuvo ir čia šalies galingųjų nuomonės išsiskyrė.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Algirdas Butkevičius, anuomet paklaustas, kaip vertina situaciją, kad Prezidentė D. Grybauskaitė į buvusios Didžiosios Britanijos ministrės pirmininkės Margaret Thatcher laidotuves skrido su pigių skrydžių avialinijomis „Wizzair“, prisipažino nemanąs, jog tai yra normalu. „Aš manau, kad ji gal neturėjo kito pasirinkimo. Norint greičiau nuskristi, kai kada reikia naudotis ir pigių skrydžių avialinijų paslaugomis. Bet aš tai laikau nelabai normalia situacija“, - sakė jis.

REKLAMA

Pats A. Butkevičius trečiadienį pastebėtas viename Paryžiaus oro uostų laukiantis skrydžio į Varšuvą, iš kur politikas turėtų pasiekti ir Vilnių. Prancūzijoje paviešėjęs politikas skrido „LOT Polish Airlines“ oro bendrovės reisu.

Po kelionės į Londoną kalbėdama apie šį taupų sprendimą šalies vadovė teigė, kad neturėtų dominuoti "lietuviškas plikbajoriškas požiūris į pinigų švaistymą". "Visada bet kuris valstybės politikas - bet kurios šalies europinės - atsižvelgia į kainą, į patogumą ir į greitį, kaip pasiekti vieną tašką ar kitą. Norėčiau tik duoti keletą pavyzdžių: Ispanijos karalius, Danijos karališkoji šeima, Skandinavijos premjerai skraido tokiomis avialinijomis. Manau, kad lietuviškas plikbajoriškas požiūris į pinigų švaistymą, kurių neturime ir skolinamės ir juos uždirba visi Lietuvos žmonės, tikrai neturėtų dominuoti šitoje diskusijoje", - pareiškė prezidentė.

Žurnalistų paklausta, ar Lietuva turėtų pirkti naują lėktuvą, D.Grybauskaitė atsakė: "Jeigu aš sugebėjau nuskristi į Londoną su penkių žmonių delegacija už 3 tūkst. litų, su nuosavu lėktuvu ši kaina būtų 20-30 kartų brangesnė".

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų