REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trapios tautiškumo ribos: kada pasimirš sovietmečio baubai?

Mitingas prie VRM dėl galimo policininkų smurto

Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos organizuotas mitingas prie VRM dėl galimo policininkų smurto prasidėjo susirinkus nedidelei, apytiksliai 20 aktyvistų, grupelei. 

REKLAMA
REKLAMA

Savo mintis ir jausmus jaunimas pirmiausia išreiškė plakatais: „Manote, kad Lietuva laimėjo prieš Sovietų Sąjungą? Pasisaugokite policijos!“, „Kokios ES valstybės prioritetai yra sovietiniai simboliai?“. 

REKLAMA

Netrukus mitingas įsisiūbavo – aktyvistai ant žemės ištiesė sovietinę vėliavą (randona vėliava su kūju ir pjautuvu) ir ėmė demonstratyviai valytis į ją kojas dainuodami lietuvių liaudies dainas. 

Jaunimą palaikančiųjų beveik nebuvo – kelių metrų atstumu nuo aktyvistų stoviniavo dar viena jaunuolių grupelė, kuri pasyviai stebėjo mitingą. 

------------

Sovietinių ekstremistų švenčiamos „Pergalės“ dienos išvakarėse Vilniuje dešimt patriotiškai nusiteikusių jaunuolių norėjo ant vieno iš Geležinio Vilko gatvės viadukų pakabinti plakatą, kuriame pavaizduoti penki siluetai, laikantys trispalvę ir trypiantys sovietinę vėliavą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų žiniomis, dar nespėjus pradėti šios socialinės akcijos, jie buvo užpulti ir sulaikyti policijos pareigūnų. Prieš sulaikymą vienas buvo stipriai sumuštas už tai, kad bandė viską fiksuoti filmavimo kamera.

Policija juos visą naktį pralaikė areštinėje, galbūt naudojo fizinį ir psichologinį smurtą. Dalis suimtųjų nepilnamečiai, todėl galbūt buvo pažeistos jų ir jų tėvų teisės“, – sakė Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) pirmininkas Julius Panka.

Anot jo, LTJS pasisako už patriotizmo ir tautiškumo skatinimą, jaunimo pilietinį aktyvumą ir žmogaus teisių gynimą. „Nors sulaikyti aktyvistai nėra mūsų organizacijos nariai, mes negalime likti abejingi, – sakė J. Panka. – Mes, solidarizuodamiesi su patriotinėmis, antibolševikinėmis akcijomis, organizuojame „Teatralizuotą piketą prieš šią absurdišką pareigūnų savivalę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Piketo metu bus parodyta, kaip patriotai turi elgtis su uždrausta totalitarinių režimų simbolika ir įteiktas raštas Vidaus reikalų ministrui Dailiui Barakauskui.

Rašte bus pareikalauta nuodugniai ištirti incidentą ir nubausti visus jame dalyvavusius pareigūnus. Taip pat reikalaujama, kad pareigūnai, suplanavę šią cinišką akciją, atsiprašytų suimtų jaunuolių bei jų tėvų ir artimųjų raštiškai, atsiprašymą paskelbiant didžiausiose internetinėse visuomenės informavimo priemonėse ir pagrindiniuose šalies dienraščiuose“, – savo pranešime dėstė LTJS pirmininkas J. Panka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų