REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto apylinkės teismas atidėjo baudžiamosios bylos, kurioje net dvylika Seimo darbuotojų kaltinami lėšų švaistymu, nagrinėjimą iki rugsėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Į antradienį vykusį teismo posėdį šį kartą neatvyko Piniginių lėšų apskaitos ir atsiskaitymo skyriaus specialistė Sigita Karpickienė. Taip pat iš Panevėžio pataisos namų antrą kartą neatvežta bausmę ten atliekanti buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė, kaltinama beveik pusės milijono litų iššvaistymu.

REKLAMA

Buvusi kasininkė skolino pinigus Seimo darbuotojai, kuri šiuos pralošdavo kazino. R. Petkelienė nuteista kalėti dvejus metus.

Bylos nagrinėjimas atidėtas nuolat neatvykstant kaltinamiesiems. Kovą į teismą neatvyko Ilona Mažeikytė ir S. Karpickienė. Pirmoji pranešė teismui išvykusi į komandiruotę, o antrajai neįteiktas šaukimas. Teisme nepasirodė ir kitų kaltinamųjų advokatai.

Kaltinamųjų gynėjai jau kartą mėgino įtikinti teismą nutraukti bylą dėl senaties, tačiau prašymas netenkintas.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas paaiškino, kad bylą galima laikyti net nepradėta nagrinėti, taip pat nėra žinomos tam tikros sąlygos ir aplinkybės, kad būtų galima nustatyti senaties terminą.

Šioje rezonansinėje byloje kaltinimai pateikti Seimo kancleriui Jonui Mileriui, Finansų departamento direktorei Danutei Petrauskienei, Daliai Špakauskienei, Turto ir piniginių lėšų apskaitos skyriaus vedėjai Nijolei Judinienei, Piniginių lėšų apskaitos ir atsiskaitymo skyriaus vedėjai Alei Klovaitei, specialistėms I. Mažeikytei, S. Karpickienei ir Irenai Astrauskaitei.

Prieš teismą taip pat stojo Paslaugų ir materialinio aprūpinimo skyriaus vedėjas Alvydas Milkevičius, Turto valdymo ir priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Algirdas Tarulis, vyriausiasis specialistas Arvydas Algimantas Švedas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų