REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas teigia, kad norint, jog Bendrasis pagalbos centras (BPC) veiktų, kaip pridera, trūksta 60 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

,,Iš viso apie 60 mln. litų reikia, kad būtų įdiegtos visos funkcijos, įskaitant ir naująją funkciją – jeigu kurioje nors Lietuvos vietoje įvyksta avarija, nelaimingas atsitikimas, kad apie tai irgi būtų pranešta. Taip pat, kad būtų informuota, kokio sunkumo įvyko susidūrimas“, – pirmadienį žurnalistams sakė D. A. Barakauskas.

REKLAMA

Jo teigimu, bus siekiama, kad Lietuvos piliečiai, paskambinę BPC telefonu 112, sulauktų visapusiškos pagalbos.

,,Turi būti patogu Lietuvos piliečiui. Svarbu, kad paskambinęs į vieną vietą, jis gautų visas paslaugas, kurios yra susietos su sveikata ir gyvybe – greitoji pagalba, priešgaisrinė apsauga ir, be abejo, policija“, - sakė ministras.

Jis pridūrė manantis, kad per trejus metus, iki 2017-ųjų bus įgyvendintos visos numatytos priemonės, kad BPC veikla tenkintų gyventojų poreikius. Ministras pridūrė manantis, kad iki šiol 112 veikla netenkino dėl kelių priežasčių – finansavimo stygiaus ir dėl to, kad ,,buvo neišspręsti santykiai su Sveikatos apsaugos ministerija“.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų kovą vidaus ir sveikatos apsaugos ministrai susitarė, kad Sveikatos apsaugos ministerija aktyviai dalyvaus įgyvendinant BPC telefono numerio 112 paslaugų infrastruktūros plėtros programos uždavinius.

Buvo sutarta sudaryti bendrą Vidaus reikalų ministerijos ir Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų darbo grupę, kuri rengs teisės aktų, užtikrinančių sklandų greitosios medicinos pagalbos (GMP) įstaigų sijungimą į BPC sistemą, projektus. Oficialiai teigiama, kad BPC aptarnaujamoje teritorijoje gyvena 99,3 proc. Lietuvos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų