REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu vis stiprėjant balsams, pasisakantiems už bandymą derėtis su Europos Sąjunga, kad dar kartą būtų pratęstas draudimo užsieniečiams (ES piliečiams) pirkti Lietuvoje žemės ūkio paskirties žemę, ir ne mažiau garsiai kitai pusei aiškinant, kad to daryti nereikia, Seimo nariai ketvirtadienį klausė žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos, kokia jo pozicija.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas ministras pakartojo, kad jo manymu, reikėtų dirbti dviem kryptimis.

,,Reikia dirbti dviem kryptimis. Reikia ieškoti teisinio pagrindo pradėti derybas su Europos Sąjunga (ES) dėl žemės pardavimo atidėjimo. Be to, reikia rengti įvairius saugiklius, kurie suteitų teisę įsigyti žemę prirmiausia tiems, kurie ją dirba, kad žemė nevirstų spekuliacijų obbjektu“, - sakė R. Sinkevičius.

Priminsime, kad Seimas antradienį po pateikimo pritarė konservatoriaus, buvusio žemės ūkio ministro Kazio Starkevičiaus siūlymui, kad Vyriausybė bandytų ieškoti būdų, kurie leistų derėtis su ES, kad apribojimai užsieniečiams pirkti žemę Lietuvoje būtų pratęsti dar kartą. Dabar šie apribojimai galioja iki kitų metų gegužės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų