REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Iš gyvenimo tragiškai pasitraukęs aktorius Vytautas Šapranauskas pašarvotas Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre – ten, kur vaidino ilgai žmonių atmintyje išliksiančiuose režisieriaus Rimo Tumino spektakliuose „Nusišypsok mums, Viešpatie“, „Maskaradas“, „Vyšnių sodas“, „Galilėjus“, „Belaukiant Godo“, „Revizorius“.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 16.36)

Prie teatro žmonių nemažėja ir visi pamažu juda į teatro vidų atiduoti pagarbos maesto. Pritemdytoje salėje, skęstančioje žvakučių nušviestų baltų gėlių jūroje, daugybė žmonių nulenkia galvą prieš balto porceliano urną. Salėje skamba santūri muzika, scenoje dideliame ekrane rodomos aktoriaus fotografijos, o išeinančius iš teatro išlydi fotografijų paroda, kurioje - scenoje praleistos V. Šapranausko gyvenimo akimirkos.

REKLAMA

Atsisveikinti su V. Šapranausku pavakare užsuko ir aktorius Marius Jampolskis su sužadėtine Renata Uzialkaite, stilistai Mantas Petruškevičius ir Asta Valentaitė.

(Papildyta 15.44)

„Asmeniškai nepažinojau Vytauto, bet labai norėjau čia ateiti, visada žavėjausi juo televizijoje, jo garsintais filmais. Jis žiūrovams atidavė viską, ką galėjo geriausio“, - sakė vilnietė Ieva.

„Mane visada žavėjo jo talentas, profesinis meistriškumas. V. Šapranauską prisiminsiu, kaip labai linksmą ir nuoširdų. Jis rūstiems lietuviams davė labai daug – spektakliai, humoro laidos. Šis žmogus paliko nemažai mokinių“, - sakė prie teatro kalbintas vilnietis Leopoldas ir pridūrė, kad tokie talentai tiesiog gimsta.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 15.30)

Su baltomis tulpėmis prie Mažojo teatro laukianti vilnietė Kamilija sakė: „Aš pati asmeniškai V. Šapranausko nepažinojau, bet mano šeima šį žmogų pažinojo puikiai ir žinia apie jo mirtį buvo labai netikėta. Aktorių prisiminsiu kaip labai talentingą ir linksmą žmogų, kuris savo talentu mokėjo puikiai prajuokinti kitus“.

Kalbinta mergina teigė, kad atsisveikinti su aktoriumi planuoja ateiti ir ne vienas jos bičiulis.

Balsas.lt kalbintas Antanas sakė: „V. Šapranauskas daug davė ne tik mūsų, bet jaunajai kartai, kuri jį geriau pažįsta ne iš teatro scenos, bet iš televizijos ekrano. Tai buvo neeilinio talento žmogus, jis visą save atidavė žiūrovui.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nieko negaliu pasakyti, žinia mums buvo netikėta, o ir kalbėti čia nėra apie ką“, - sakė du prie durų lūkuriuojantys jaunuoliai su baltais gėlių žiedais.

(Papildyta 15.28)

Dėl žmonių kiekio siekiant išlaikyti rimtį ir pagarbą atėjusieji paprašyti laikytis tam tikrų taisyklių: neužtrukti ilgiau nei 20 minučių, viduje nefotografuoti ir nefilmuoti.

(Papildyta 15.24)

Pagerbti maestro atminimo gausiai renkasi aktoriaus kolegos ir draugai, su aktoriumi dirbę teatre bei televizijoje: Vytautas Rumšas jaunesnysis, Arūnas Sakalauskas, Mindaugas Capas, Dainius Kazlauskas, Natalija Bunkė, Zita Kelmickaitė, Eglė Gabrėnaitė, Arūnas Sakalauskas, Valda Bičkutė, Neringa Kavaliauskienė, choreografas Jurijus Smoriginas su žmona ir kiti.

REKLAMA

Vienas pirmųjų pasirodė V. Šapranausko draugas, bendramintis ir kolega režisierius Rimas Tuminas, kuris atsisveikinti su draugu atvyko tiesiai iš Maskvos. Menininkas atvėrė širdį ir kalbėjo apie kaltę.

„Noriu su juo bartis. Negaliu nusiraminti, yra kaltės jausmas. Galbūt jis norėjo grįžti į teatrą, galbūt aš užtęsiau susitikmą su juo. O dabar susitinkame vat kaip“, – kalbėjo R.Tuminas.

(Papildyta 15.09)

Prie Vilniaus Mažojo teatro būriuojasi kelios dešimtys žmonių, kai kurie jų laiko rankose baltas gėles. Atsisveikinti su V. Šapranausku atėjo ne tik kolegos ir bendraminčiai - tarp laukiančiųjų didelė dalis jaunimo.

REKLAMA

Vilniečiai būriuojasi ne tik prie įėjimo į teatrą, bet kitapus gatvės.

(Papildyta 13.54)

Vilniaus mažajame teatre atsisveikinti su V. Šapranausku anksčiausiai atvyko jo šeima ir artimieji. Vieni pirmųjų pasirodė V. Šapranausko sūnus Gytis Šapranauskas ir aktoriaus mylimoji Ieva Stasiulevičiūtė. Netrukus atvyko ir aktoriaus buvusi žmona Daiva Šapranauskienė kartu su dukra Judre.

Prie durų budės apsauga.

Sekmadienį 12 val. už V. Šapranauską šv. Kryžiaus bažnyčioje bus laikomos šv. Mišios.

----------

Su žinomu aktoriumi ir išskirtine asmenybe visi norintys galės atsisveikinti balandžio 20 d. (šeštadienį) nuo 15 iki 22 val. ir balandžio 21 d. (sekmadienį) nuo 9 iki 15 val. Urna su aktoriaus palaikais išnešama sekmadienį 15 val. V. Šapranauskas bus laidojamas Antakalnio kapinėse Menininkų kalnelyje.

Artimieji prašo gerbėjų palydėti V. Šapranauską į paskutinę kelionę, pagerbiant jį baltu gėlės žiedu ir žvakele.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų