REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 12 d. Seimo narys Remigijus Žemaitaitis pateikė pasiūlymą dėl Alkoholio kontrolės įstatymo 5 ir 34 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto: siūloma nestacionariose mažmeninės prekybos vietose ir kitose prekybos vietose uždrausti pardavinėti skysčius, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 20 procentų. Nestacionarios prekybos vietos apima įvairias prekybos vietas – tai kioskai, įvairūs paviljonai, automobiliai ir kitos laikinos prekybos vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, būtent šiose vietose klesti itin didelę etilo alkoholio koncentraciją turinčių skysčių prekyba. Seimo nario nuomone, šių skysčių prieinamumas tokiose vietose tik skatina alkoholio vartojimą tarp nepasiturinčių gyventojų, girtuoklystę visuomenėje ir kitas itin opias socialines problemas: vaikų nepriežiūrą, smurtą šeimoje, nedarbą. Uždraudus pardavinėti skysčius, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija didesnė kaip 20 procentų, įvardytų socialinių problemų gilėjimas būtų pristabdytas.

Tokie iš pažiūros nors ir nedideli pakeitimai – tai priemonės, dėl kurių pigūs skysčiai, naudojami technologijos, parfumerijos, kosmetikos ir buitinės chemijos pramonių srityse, turintys didesnę kaip 20 procentų etilo alkoholio koncentraciją, bus ne tokie prieinami ir padės kovoti šiandien su itin dideliu alkoholio vartojimu visuomenėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų