REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pritaria Europos Tarybos konvencijos dėl smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir šalinimo ratifikavimui ir žada reikalauti, kad Konvencijos pasirašymas neužtruktų pernelyg ilgai.

REKLAMA
REKLAMA

Taip teigiama Lietuvos Respublikos Prezidentės kanceliarijos atsiųstame atsakyme į Seimo narės Marijos Aušrinės Pavilionienės kreipimąsi dėl Konvencijos pasirašymo ir ratifikavimo.

REKLAMA

„Prisijungdama prie Konvencijos ir tuo prisiimdama joje įtvirtintus įpareigojimus, Lietuva ne tik žengtų svarbų žingsnį smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje mažinimo šalyje linkme, bet ir įneštų savo indėlį į šios problemos sprendimą tarptautiniu mastu. Visokeriopai palaikysime Konvencijos pasirašymą, o šiems procesams užtrūkus nepateisinamai ilgai, bus reikalaujama nedelsti“, – teigiama Prezidentės kanceliarijos rašte.

REKLAMA
REKLAMA

2013 m. kovo 7 d. Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė kreipėsi į Lietuvos Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę prašydama imtis iniciatyvos, kad Lietuva pasirašytų ir ratifikuotų Europos Tarybos konvenciją dėl smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir šalinimo (Stambulo konvenciją).

„Konvencijos ratifikavimas Lietuvoje įgalintų šalies politikus aktyviau spręsti smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje problemas, nes Lietuvoje šiuo metu smurtas artimoje aplinkoje dar nėra suvokiamas kaip nusikaltimas, kuris ne tik nepataisomai žaloja žmogaus asmenybę, šeimą, bet ir kelia grėsmę žmogaus gyvybei“, – kreipimesi teigė Seimo narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir šalinimo 2011 m. gegužės 11 d. Stambule priėmė Europos Tarybos Ministrų taryba. Ši konvencija yra sudėtinė Europos Tarybos priemonių dalis skirta kovai su smurtu prieš moteris ir smurtu artimoje aplinkoje bei Europos Tarybos narių teisinių sistemų harmonizavimui. Ja siekiama, kad smurtas prieš moteris ir smurtas artimoje aplinkoje būtų vienodai suvokiamas, o smurto aukos gautų vienodą apsaugą visose Europos Tarybos valstybėse narėse.

Mindaugas Kluonis, Seimo narės Marijos Aušrinės Pavilionienės padėjėjas  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų