REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gintarė VALUCKYTĖ

„Šiaulių krašto“ budintis reporteris sulaukė skaitytojų skundų dėl to, kad Respublikinės Šiaulių ligoninės priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuje jie priversti laukti net po keturias valandas. Skyriuje labai trūksta medikų.

REKLAMA
REKLAMA

Už durų – po kelias valandas

Apie 13 valandą nuvykus į Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyrių, už gydytojo durų savo eilės laukė apie dešimt pacientų.

REKLAMA

Iš Pakruojo greitosios pagalbos automobiliu atvežtas vyras sakė laukiantis beveik tris valandas, kad jį apžiūrėtų gydytojas. Skundėsi aukštu kraujospūdžiu, kraujagyslių problemomis.

„Man labai blogai, nebūtų čia iš Pakruojo vežę. Reikia ministrą V. Andriukaitį čia pasodinti, kad lauktų“, – piktinosi vyras.

Marija Kučinskienė iš Kuršėnų buvo jau po apžiūros, bet tyrimų rezultatų už durų laukė irgi tris valandas. Jai sunegalavo širdis. Moteris prastai jautėsi, nežinojo, kiek dar čia sėdės.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau kaip dvi valandas laukė ir šiaulietė, kuriai smarkiai pakilo kraujo spaudimas. Ji skundėsi pykinimu, galvos svaigimu, iki kabineto durų nebūtų atėjusi be greitosios pagalbos medikės paramos.

Pagalba „anksčiau ar vėliau“

Skyriaus vedėja Daiva Jautakienė „Šiaulių kraštui“ teigė, kad ne kiekviena pagalba yra būtina ir suteikiama labai skubiai. Medikai vadovaujasi Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktu skubiosios pagalbos sąrašu.

Pagalba be eilės, anot vedėjos, suteikiama, kai yra grėsmė gyvybei, o kiti žmonės priimami pagal skubios pagalbos kategorijas. Paciento būklę vertina greitosios pagalbos gydytojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministerijos pateiktame sąraše yra keturios kategorijos, pagal kurias pagalba turi būti suteikiama nedelsiant, per 10, 30 minučių arba vieną valandą.

„Anksčiau ar vėliau žmogus pagalbą gauna“, – sakė vedėja.

Trūksta gydytojų

D. Jautakienė neneigė, kad paskutiniu metu eilės išties ilgos. Pagrindine priežastimi ji įvardijo gydytojų šiame skyriuje trūkumą.

„Tenka laukti, nes dažniausiai dirba tik vienas gydytojas. Kiek jis vienas gali apžiūrėti?“ – retoriškai klausė vedėja.

Anot jos, gydytojai priėmimo skyriuje neatlaikę darbo krūvio išeina. Dabar jie keičiasi paeiliui pagal darbo grafiką.

REKLAMA

D. Jautakienės teigimu, „košmariško darbo“ neatlaiko ir priėmimo skyriuje įsidarbinę jauni medikai.

Vedėja piktinosi pacientais, kurie, jos nuomone, piktnaudžiauja greitąja pagalba.

„Su greitąja turėtų atvykti skubieji pacientai, o tie, kurie atvyksta dėl menkų dalykų, nukreipiami pas šeimos gydytoją,“ – aiškino D. Jautakienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų