REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tobulėti ne tik yra kur – pradedame kaip nuo balto lapo“, – sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovas Artūras Paulauskas po pokalbio su Lietuvos banko vadovais apie Ūkio banko krizę. Pasak jo, galimybė, kad ekscentriškai viešumoje besielgiąs banko savininkas Vladimiras Romanovas bus nubaustas, yra nedidelė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Paulausko, kviečiantis į komiteto posėdį buvo norima išsiaiškinti, gerėja ar blogėja bankų priežiūra Lietuvoje. „Kai 1995 metais dar dirbau Generalinėje prokuratūroje, per pirmąją bankų krizę, mes tardėme Lietuvos banko priežiūros departamento direktorę ir klausėme, kaip tai galėjo nutikti. Dabar ten paskirtas jaunas žmogus, todėl buvo įdomu sužinoti, kaip sekasi valdyti tokias situacijas“, – portalui balsas.lt aiškino jis.

REKLAMA

A. Paulauskas teigė, kad jį, kaip NSGK vadovą, tenkino pateikti paaiškinimai, kad žmonės nenukentės, atgaus indėlius, nes šie yra drausti, tačiau neįtikino pasakojimai apie valstybės institucijų laikyseną. „Na, žmonės, kaip mums įrodė, nenukentės, tačiau pati bankų priežiūros sistema vargu ar toli pažengė. <...> Mus tikino, kad tai yra įsisenėjusi problema, tačiau man kelia abejonių, ar padaryta pažanga net nuo „Snoro“ banko istorijos“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas patikslinti, ar teisinė bazė dabar teisėsaugai leistų patraukti baudžiamojon atsakomybėn faktišką Ūkio banko vadovą Vladimirą Romanovą, buvęs generalinis prokuroras A. Paulauskas sudvejojo. „Nebent būtų įrodyta, kad jis pats kur nors atliko kokius nors veiksmus ar įsakė juos atlikti. O šiaip atsakys banko vadovai“, – tvirtino jis.  

****

Lietuvos banko valdyba Ūkio banką pripažino nemokiu ir visam laikui atšaukė jo veiklos licenciją. Atsižvelgusi į laikinojo administratoriaus A. Audicko pateiktą išvadą bei pasiūlymus dėl Ūkio banko veiklos stabilumo ir patikimumo atkūrimo, Lietuvos banko valdyba taip pat nutarė šio banko turtą, teises, sandorius ir įsipareigojimus perduoti kitam Lietuvoje veikiančiam bankui – Šiaulių bankui.

Kaip pastebi Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas A. Paulauskas, finansų sistemos stabilumas yra ne vien būtina ekonomikos augimo grandis, bet ir esminė valstybės saugumo sąlyga. „Atsižvelgdamas į šiuo metu kylančias diskusijas dėl finansų sistemos ir komercinių bankų veiklos, komitetas ir siekė susipažinti bei vertinti informaciją apie Lietuvos banko veiklą ir vykdomas priemones finansų sistemos stabilumui užtikrinti“, – sakė A. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų