REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna oficialių vizitų į užsienį maratoną pradėjo prabangiai. INFO TV praneša, kad į Briuselyje vykusią Europos Žemės ūkio ir žuvininkystės tarybą ministras, lydimas viceministro Mindaugo Kuklieriaus, skrido verslo klase.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio naktį į Vilnių valdininkai taip pat grįžo ne ką kukliau. Naujajai ministerijos valdžiai iš anksto Vilniaus oro uoste buvo užsakyta labai svarbių asmenų salė. Iš orlaivio žemės ūkio ministras ir viceministras buvo nuvežti tiesiai į ją. Labai svarbių asmenų salėje svečiai vaišinami gaiviaisiais ar alkoholiniais gėrimais, lengvais užkandžiais. Kaip savo puslapyje nurodo Vilniaus oro uostas, tokios salės nuoma vienam asmeniui kainuoja 800 litų. Jei skrendama dviese, nuoma atsieina 1100 litų.

REKLAMA

Paprastai labai svarbių asmenų sale grįždami ar vykdami užsienio vizitų naudojasi aukščiausi šalies pareigūnai, aukšti užsienio svečiai. Vigilijus Jukna teisinasi nepatyrimu. Esą tai buvo jo kaip ministro vienas pirmųjų vizitų į užsienį, o pasinaudoti tokiomis privilegijomis leidžia protokolas.

„Tai pagal protokolą turbūt priklauso mums per tą salę ir tiesiog, atsižvelgiant į bendrus reikalavimus, ir buvo užsakyta ta salė“, – teigia Vigilijus Jukna.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras teigia, kad skrydį į Briuselį verslo klase jį ir viceministrą M.Kuklierių pasirinkti privertė aplinkybės. Esą pigesnių bilietų ekonomine klase šia kryptimi jau nebebuvo. Skrydžių į užsienį verslo klase nesirenka net aukščiausi šalies vadovai. Ekonomine klase į užsienį skraido prezidentė Dalia Grybauskaitė, vietas orlaivio salone su kitais keleiviais rinkosi ir ankstesnės Vyriausybės Ministrų kabinetas. Vigilijaus Juknos pirmtakas Kazys Starkevičius teigia tokiomis privilegijomis pasinaudojęs tik išimtiniais atvejais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, užsienio svečius mes pasitinkam per VIP salę, tačiau viena galiu pasakyti, jeigu buvo mano asmeninis skrydis, tai niekad nesinaudojau šia sale“, – INFO DIENAI sakė buvęs žemės ūkio ministras.

Privilegijuota žemės ūkio ministro kelionė sulaukė opozicijos kritikos. Konservatorių frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma mano, kad ministerijos neturėtų be reikalo išlaidauti.

Žemės ūkio ministras žada pasitaisyti ir vizitų į užsienį vykti kukliau. Esą ragins ir ministerijos darbuotojus taupyti lėšas ir skraidyti ekonomine klase.

„Aš tikrai to patyrimo tokio didelio neturiu ir tikrai į tai atsižvelgsime. Ir sakau, ateityje susidėliosime, nes tai buvo mano viena iš pirmųjų kelionių. Tikrai neturiu ambicijų išeiti per kažkokią kitą salę. Jau kitą kartą galėsite pasitikti prie bendro išėjimo“, – žada V. Jukna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų