REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Audronius Ažubalis apgailestauja, jog artėjantis Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai tampa naujų vadovų postų dalybų pretekstu. Jo nuomone, šiais veiksmais piliečių akyse iškreipiama ir diskredituojama pati Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai idėja.

REKLAMA
REKLAMA

"Matant, kaip sparčiai nuo pat šios Vyriausybės užgimimo dauginami vadovų postai - iš pradžių nauji Seimo vicepirmininkai, o dabar ir viceministrai kiekvienoje ministerijoje, - galima spręsti, kad koalicijos turguje dabartinės kvotos pasirodė per mažos ir sunkiai pasidalijamos. O pasiteisinimai, kodėl biurokratijai reikia daugiau vadovų, nėra nei logiški, nei kūrybingi: visa "kaltė" eilinį kartą suverčiama artėjančiam pirmininkavimui ES Tarybai. Ir daroma tai nepaisant fakto, kad šiam laikotarpiui Lietuva ruošiasi jau kelerius metus, kad didžioji dalis parengiamųjų darbų jau atlikti, kad jau seniai patvirtintas ir įgyvendinamas tarpinstitucinis priemonių planas, kad visos ministerijos pasiskirsčiusios aiškiomis atsakomybėmis ir nuo pat 2009 m. yra delegavusios savus pirmininkavimo koordinatorius į užsienio reikalų ministro vadovaujamą Vyriausybės Europos Sąjungos komisiją", - sakė parlamentaras.

REKLAMA

Anot A. Ažubalio, Premjero paaiškinimas, esą nauji viceministrų postai yra numatyti mažinant kitų - žemesnės kategorijos - etatų skaičių, išreiškia savotišką valdančiųjų požiūrį į efektyvų valstybės reikalų tvarkymą. "Kuo daugiau vadovų - tuo geriau, arba, perfrazuojant vieną rinkimų šūkį, svarbiausia - savas žmogus. Labai dėl to apmaudu, nes giluminė Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai idėja, kuria dabar dangstomasi, turėtų būti kur kas prasmingesnė ir labiau įpareigojanti", - teigė Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, Premjeras Algirdas Butkevičius pabrėžė, jog viceministrų skaičius gali būti didinamas ne dėl ministrų norų, o tik dėl to, kad ruošiamasi pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai antrąjį šių metų pusmetį.

"Galiu pasakyti, kad ne dėl norų yra tai daroma, bet dėl pirmininkavimo ES Tarybai. Vienas iš viceministrų turi kuruoti šitą sritį. Jeigu artimiausiu metu bus didinamas viceministrų skaičius, tai bus daroma asignavimų rėmuose. Nė vienas papildomas litas nebus skiriamas nė vienai ministerijai", - antradienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė jis.

Ministras Pirmininkas taip pat neatmetė galimybės, jog dėl to ministerijose gali būti mažinamas pareigybių skaičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų