REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus socialdemokratai vis dar laiko paslaptyje, su kurių partijų atstovais derėsis dėl valdančiosios koalicijos sostinės savivaldybės taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratai prie konsultacijų stalo penktadienį buvo susėdę su Tėvynės sąjungos (konservatorių) ir Rusų sąjungos atstovais.

REKLAMA

Pasak Vilniaus konservatorių lyderio Kęstučio Masiulio, penktadienį susitikime dar kartą pasikeista nuomonėmis, o konkrečių sprendimų nepriimta.

"Konkrečių susitarimų nėra, didžiausia naujiena būtų, jei socialdemokratai apsispręstų su kuo daryti koaliciją, o kol kas, kaip suprantu, jie tik surinko pozicijas", - po susitikimo žurnalistams sakė K. Masiulis.

Pasak socialdemokratų, po susitikimo su rusų politikais paaiškėjo, jog jie nėra nusiteikę prieš vieną ar kitą partiją, ir neatmeta nė vienos valdančiosios koalicijos sudarymo galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

"Surinkome pozicijas ir dėliosime variantus, pirmasis tarybos posėdis balandžio 16-ąją, tai iki tada tikrai apsispręsime", - sakė Vilniaus socialdemokratų lyderis Algirdas Paleckis.

Šią savaitę kairieji derėjosi ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Lietuvos liberalų sąjūdžio ir Artūro Zuoko vadovaujamos Liberalų ir centro sąjungos atstovais bei nušalintojo prezidento Rolando Pakso įkurta partija "Tvarka ir teisingumas".

Kairiųjų susitikime su pastarąja partija buvo išreikšta mintis, jog meru galėtų tapti tik nušalintasis prezidentas R. Paksas. Pasak sostinės socialdemokratų lyderio A. Paleckio, R. Pakso kandidatūra neatmestina, galutinį sprendimą skyriaus taryba turėtų priimti antradienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu prieš kelias savaites į socialdemokratų derybinę grupę dėl valdžios Vilniuje inkorporuotas eksparlamentaras, A.Paleckio kritikas Vytenis Andriukaitis tikina, jog A. Paleckis užsiima saviveikla.

"Mano nuomone, A. Paleckis užsiima saviveikla ir tai tampa tendencija, kuri viršija jo įgaliojimus. Mūsų grupė buvo įpareigota derėtis su visais, surinkti pozicijas partijų ir tik tada dėlioti koalicijų variantus, o juos dėliosime partijos ir skyriaus tarybose", - BNS sakė V. Andriukaitis.

BNS duomenimis, viename iš susitikimų buvo aptarinėjama ir mažumos koalicijos sudarymo galimybė.

REKLAMA

Tuo tarpu pats A. Paleckis žada penktadienį pranešti, ar pasiliks Seimo nario, ar Vilniaus tarybos nario mandatą.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų - 14 - laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai - 10, liberalcentristai - 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga - po 6, Liberalų sąjūdis - 4, Rusų sąjunga - 2.

Vieną koaliciją ėmėsi formuoti liberaldemokratai ir Lenkų sąjunga, kitą - "švaros koaliciją" - konservatoriai ir Liberalų sąjūdis.

Rusų sąjunga kol kas neskuba skelbti, kurią koaliciją rinktųsi, o ligšiolinio mero A. Zuoko vadovaujamų liberalcentristų savo gretose kol kas ne itin laukė nei liberaldemokratai, nei konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų