REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gatves valys už pinigus iš ateities

Gatvių priežiūrai prašoma lėšų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, nors jos finansavimo Kelių direkcija dar nepatvirtino.

Gatvių priežiūrai prašoma lėšų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, nors jos finansavimo Kelių direkcija dar nepatvirtino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo sausio pradžios sniego tiek privertė, kad „Panevėžio specialaus autotransporto“ įmonė gatvėms prižiūrėti jau sunaudojo bemaž 300 tūkstančių litų. Todėl vakar Miesto ūkio skyrius prašė Savivaldybės tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pritarimo, kad būtų galima gatves ir šaligatvius valyti iš Kelių priežiūros ir plėtros programos. Jos finansavimas paaiškės balandžio arba gegužės mėnesiais, kai Savivaldybė ir Automobilių kelių direkcija pasirašys sutartį. Miesto ūkio skyriaus vedėjas Antanas Karalevičius teigia, esą toks žingsnis normalus, nes Kelių priežiūros ir plėtros programa bus patvirtinta.

REKLAMA

Naudos lėšas, kurių dar neturi

Panevėžio savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjas A. Karalevičius nemato nieko blogo, jei gatvėms ir šaligatviams prižiūrėti bus naudojamos lėšos, kaip jis sakė, iš ateities, iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

„Tas lėšas Savivaldybei skirs Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD). Savivaldybė ir LAKD pasirašo Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo sutartį. Šios programos lėšos naudojamos vietinės reikšmės keliams, gatvėms tiesti, užtikrinti saugaus eismo sąlygas. Pažymas apie žiemą panaudotas lėšas gatvėms prižiūrėti Kelių direkcijai galima teikti iki šių metų gegužės 31 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi šiųmetis biudžetas dar nepatvirtintas ir neaišku, kiek pinigų gausime miesto ūkiui, prašome jų iš nepatvirtintos Kelių priežiūros ir plėtros programos. Miesto biudžetui bus lengviau“, – paaiškino A. Karalevičius ir pridūrė, kad gatvių ir šaligatvių priežiūrai šiais metais jau išleista beveik 300 tūkstančių litų.

„Tačiau, – tęsė jis, – jokio nusižengimo nesame padarę. Kol nėra patvirtintas Savivaldybės biudžetas, turime teisę gatvių priežiūrai išleisti tiek pinigų, kiek jų buvo išleista pernai per mėnesį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taupė, bet nesutaupė

Priminus, kad pernai pritrūkus pinigų gatvėms valyti tiems darbams atlikti papildomai buvo skirti 200 tūkstančių litų, ir pasiklausus, ar buvo visi pinigai išleisti, Miesto ūkio skyriaus vedėjas A. Karalevičius aiškino: „Iš tų 200 tūkstančių litų gatvėms valyti panaudojome 120 tūkstančių litų. Stengėmės juos taupiai naudoti, todėl sutaupėme 80 tūkstančių litų. Likę pinigai buvo grąžinti į biudžetą. Manau, kad tas likutis panaudotas Savivaldybės skoloms padengti.“

Finansų ir biudžeto skyriaus vedėjos pavaduotoja Regina Liubšienė patvirtino, kad gatvių valymui sutaupyti pinigai sugrįžo į Savivaldybės biudžetą. „Lėšų likutis panaudotas Savivaldybės skoloms padengti“, – informavo ji.

REKLAMA

Pasiteiravus, kada bus Tarybai pristatytas 2013 metų biudžetas ir kokio dydžio jis bus, R. Liubšienė sakė: „Tarybai šiųmetis biudžetas bus pristatytas sausio 31 dienos posėdyje. Jeigu visi Tarybos komitetai jam pritars, biudžetas bus patvirtintas vasario 28 dieną. 2013 metų biudžeto pajamos sudarys 202,5 milijono litų, o išlaidos – 209,5 milijono litų“.

Palengvins Savivaldybės naštą

„Panevėžio specialaus autotransporto“ įmonės vadovo pavaduotojas Rolandas Ramūnas „Panevėžio balsui“ pasakojo, kad iki sausio 20 dienos miesto gatvėms valyti išleista 285 tūkstančiai litų. „Kadangi biudžetas dar nėra patvirtintas, norėdami palengvinti naštą Savivaldybei, prašome leidimo leisti lėšas iš nepatvirtintos Kelių priežiūros ir plėtros programos. Nors ji bus patvirtinta, kai Savivaldybė ir LAKD pasirašys sutartį, pinigų reikia dabar. Dirbti reikia. Be to, gatves tvarkyti tokiu oru nėra pigu – kainuoja iki 25 tūkstančių litų“, – sakė R. Ramūnas.

 

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų