REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reda Gilytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nustatė, kad mažiau nei prieš metus viešuosius ir privačius interesus supainiojęs tuometis Vilniaus tarybos narys Algimantas Zaremba negalėjo būti paskirtas į energetikos viceministrus.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija energetikos ministrui siūlys jį atleisti iš pareigų. A. Zarembą delegavę darbo partijos vadovai kol kas teigia nežinantys, kaip elgsis, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

REKLAMA

VTEK nutarė, kad energetikos viceministras Algimantas Zaremba negalėjo eiti šių pareigų. Dėl jo skyrimo į etikos sargus kreipėsi seimo parlamentinės grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ nariai. Jie suabejojo, kad viceministru galėjo tapti A. Zaremba, kuris praėjusį kovą buvo pripažintas supainiojęs viešuosius ir privačius interesus, kai būdamas sostinės tarybos nariu nenusišalino sprendžiant tuometės jo darbovietės „Vilniaus energija“ klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

„komisija šiandien kompleksiškai įvertinusi visas aplinkybes konstatavo, jog A. Zaremba negalėjo eiti viceministro pareigų – nepraėjo vieneri metai po sprendimo priėmimo“, – teigė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos narė, einanti pirmininko pareigas Gražina Imbrasienė.

A. Zarembą delegavusios Darbo partijos vadovai sako dar nesusipažinę su VTEK sprendimu ir nežino, kaip elgsis.

„Norėtųsi pamatyti dokumentus, kuriais remiantis [priimtas toks sprendimas – lrt.lt]. Iki šiol teisininkai visi aiškino priešingai, tai žiūrėsim, vertinsim pagal teisės faktus ir tada galėsim išsakyti savo poziciją“, – sako Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau viceministrui išsaugoti posto greičiausia nepavyks, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

„Komisija nusprendė, kad vadovaudamasi VTEK įstatymu kreiptis į energetikos ministrą, kad ponas Zaremba būtų atleistas iš užimamų pareigų. [Jei A. Zarembos ministras neatleis – lrt.lt] Tuomet mes spręsime, ar kreiptis į teismą“, – teigia G. Imbrasienė.

Pasak Energetikos ministerijos atstovų, kol ministras negavo VTEK sprendimo, nuo komentarų susilaiko.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad A. Zarembai, kaip specialistui, priekaištų neturįs. Nors dar prieš jį skiriant viceministru faktas apie supainiotus viešuosius ir privačius interesus jau buvo iškeltas viešumon.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų