REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūratė Anilionytė, LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt

Kauno senamiesčio verslininkai ilgisi turistų – pigių skrydžių bendrovei „Ryanair“ panaikinus dalį skrydžių Kauno oro uoste, svečių mieste gerokai sumažėjo. Kai kurie verslininkai skaičiuoja praradę mažiausiai trečdalį klientų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviškais dirbiniais prekiaujančios parduotuvės savininkė Kalėdų laikotarpiui prekių sako užsisakiusi per daug – palyginti su praėjusių metų pabaiga, apyvarta sumažėjo 40 procentų. Pigių skrydžių bendrovei „Ryanair“ panaikinus dalį skrydžių Kauno oro uoste, turistų esą beveik neapsilanko, laimė, dar užsuka emigrantai. Senamiesčio verslininkai pripažįsta – nuotaikos ne kokios.

REKLAMA

„Matosi žmonių reakcija. Jie investavo, kūrė, darė, atsirado tų naujų barų, kavinių, o dabar su kuo pasikalbi, jie nusivylę jaučiasi, kad tos investicijos neatsiperka ir toks nuleidimas nosių jaučiasi“, – kalbėjo verslininkė Regina Randienė.

Verslininkai labiausiai pasiilgsta skandinavų turistų. Anot jų, jie smalsūs, atkeliaudavo didelėmis grupėmis, užsukdavo ne tik į parduotuves, barus, bet ir pas gydytojus, nuvažiuodavo į Birštoną. Dabar vadinamųjų savaitgalio turistų esą beveik neliko.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, Rotušės aikštėje eglutė, nuskambėjusi per visą pasaulį, duoda savo rezultatus. Jaučiame Kaliningradą, jaučiame Baltarusiją, tą, kas arčiau, kas nereikalauja skrydžių“, – sakė verslininkas Ričardas Mačiulaitis.

Verslininkų neguodžia ir naujos „Ryanair“ planuojamos kryptys iš Kauno į Italiją. Esą jos labiau aktualios poilsiauti vykstantiems lietuviams.

„Reikia Suomijos, Danijos, Norvegijos, iš tiesų reikia šiaurės kraštų gyventojų, galiausiai – bent Vokietijos. Iš patirties žinau, kad iš Sicilijos ir Sardinijos gal atskris keletas žmonių, bet keleto neužtenka gerai infrastruktūrai palaikyti, reikia daugiau“, – įsitikinusi verslininkė Indra Ramanauskienė.

Kai kurių viešbučių vadovai sako, kad porą aukštų jau galėtų uždaryti. Esą jei anksčiau apie trečdalis apsistojusiųjų būdavo turistai, o kita dalis – verslininkai, tai dabar liko tik pastarieji. O ir jie esą dažniausiai nakvynei renkasi Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų