REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų sandūroje Balsas.lt kalbino žinomus Lietuvos žmones, kurių paprašė apibendrinti praeinančius 2012-sius ir pasidalyti ateinančių 2013-ųjų lūkesčiais.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė:

„Lietuvai 2012 metai buvo įdomūs – keitėsi valdžia, turėjome tam tikrų lūkesčių. Metų pradžia buvo sunki dėl banko „Snoras“ bankroto, nestabilios Europos ir pasaulio ekonomikos. Tačiau įpusėjus 2012-iems nuotaikos pradėjo gerėti, ekonomikos situacija stabilizavosi. Galime pasidžiaugti, kad grįžtame į tą ekonomikos lygį, kokį turėjome 2008 metais.

REKLAMA

Svarbiausias metų įvykis Lietuvoje – Seimo rinkimai ir naujos vyriausybės formavimas. Iš verslo pusės dar būtų galima paminėti pensijų sistemos reformą. Buvo priimti įstatymai, kurie pagerins esamą situaciją. Taip pat derėtų nepamiršti Londono olimpiados, Rūtos Meilutytės ir kitų olimpiečių pergalių, po kurių pagerėjo visos tautos nuotaikos.

2012-siais daug Lietuvos žmonių įsitraukė į ekonominę veiklą, augo užimtumas. Pasitaikė įvairių nuotaikų, tačiau pavyko mobilizuotis ir išvengti suirutės. Tuo tarpu pastarosiomis dienomis tvyro šventinės nuotaikos. Žmonės laukia švenčių, aktyviai perka dovanas.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikome apklausą, kuri parodė, kad daugiau kaip trečdalis lietuvių šiemet yra linkę išleisti daugiau nei 400 litų dovanoms. Dar viena įdomi apklausos detalė – per šventes apie 40 proc. žmonių yra pasiryžę neskaičiuoti pinigų ir išleisti tiek, kiek reikės, kad pavyktų tinkamai sutikti šventes.

Į 2013-sius nukreiptas žvilgsnis tiek su nerimo, tiek su lūkesčių užuomazgomis. Verslui svarbiausia, kad išliktų stabilumas, tęstinumas. Nereikia drąstiškų pokyčių ir neapgalvotų sprendimų. Jei sprendimai priimti ankstesnės valdžios, tai reikia juos nuosekliai įgyvendinti. Svarbu visada eiti į priekį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Koks reikšmingiausias įvykis pasaulyje labiausiai įstrigo jūsų atmintyje? – Balsas.lt paklausė A. Grabinskės.

- Greičiausia verta paminėti įvykius Europoje. Metų pradžioje buvo daug klausimų. Visi svarstė, ar kurios nors šalies neištiks katastrofa? Bet atsilaikė visos šalys. Nors buvo daug pesimistinių prognozių, tačiau pavyko rasti būdus, kaip viską išspręsti. Gavome svarbią pamoką, kad fiskalinė drausmė yra svarbus dalykas.

- Kokie pagrindiniai 2013-ųjų verslo lūkesčiai?

- Visi norime, kad gyvenimas taptų geresnis, jog žmonės nenorėtų išvažiuoti iš Lietuvos. Visuomenė sensta, nes darbingi žmonės išvyksta. Todėl būtina gerinti pragyvenimo sąlygas Lietuvoje. Ta linkme ir bus dirbama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų