REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, tęsianti susitikimus su kandidatais į socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus formuojamos vyriausybės ministrus, penktadienį po pietų su pateiktu kandidatu į energetikos ministrus Lenkų rinkimų akcijos atstovu Jaroslavu Neverovičiumi aptarė energetikos sektoriaus prioritetus. ,,Pokalbis su prezidente praėjo gerai, ir manau, kad mūsų nuomonės sutapo”, - po susitikimo pareiškė žurnalistams J.Neverovičius.

REKLAMA
REKLAMA

,,Pristačiau penkis prioritetus, kuriuos, manau, reikia įgyvendinti. Elektros energijos sektoriuje - jungčių Lit Pol Link, Nord Balt įgyvendinimas. Taip pat reikia įvertinti Visagino AE projektą, atsižvelgiant į ekonominius, finansinius kriterijus, pasitarti su visais projekto partneriais, bei įvertinus referendumo rezultatus priimti atsakingą sprendimą”, - aiškino J. Neverovičius.

REKLAMA

,,Dujų sektoriuje tęsime Klaipėdos suskystintųjų dujų terminalo statybos darbus, reikia kuo greičiau užbaigti šį projektą. Inicijuosime jungties su Lenkija statybą. Šilumos ūkyje skatinsime biokuro panaudojimą ir konkurenciją, o energetikos efektyvumo srityje sieksime kuo didesnio namų renovavimo. Penktas, bet ne mažiau svarbus prioritetas – mūsų klausimų išlaykymas Europos Sąjungos (ES) darbotvarkėje ir solidus pirmininkavimas ES tarybai”, - vardijo kandidatas į energetikos ministrus J. Neverovičius.

Penktadienio rytą prezidentė jau susitikiko su socialdemokratų kandidatais į sveikatos apsaugos ir finansų ministrus Vyteniu Povilu Andriukaičiu ir Rimantu Šadžiumi. Vėliau penktadienį D. Grybauskaitė dar susitiks su pateiktu kandidatu į krašto apsaugos ministrus Juozu Oleku. Antradienį ir ketvirtadienį prezidentė jau susitiko su 6 kandidatais į socialdemokrato A. Butkevičiaus formuojamos vyriausybės narius. Susitikimus su kandidatais į ministrus šalies vadovė tęs ir ir kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų