REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus socialdemokratai, aktyviausiai besireiškiantys formuojant valdančiąją koaliciją sostinėje, šią savaitę derybų susitinka su nušalintojo prezidento Rolando Pakso įkurta partija "Tvarka ir teisingumas" ir Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujama Liberalų ir centro sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS patvirtino vienas iš galimų socialdemokratų kandidatų į Vilniaus merus Romas Adomavičius.

REKLAMA

"Trečiadienį planuojame su A.Zuoko partija susitikti, tik dar laiką deriname, o su R.Pakso partija turėtume susitikti ketvirtadienį. Deramės su visais, nes, kaip penktadienį minėjome, nedavėme jokių pažadų nei liberalams, nei konservatoriams", - BNS sakė R.Adomavičius.

Antradienį socialdemokratai prie vieno stalo buvo susėdę ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), kuri yra laukiama Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos (konservatorių) ir pačių socialdemokratų kuriamoje vadinamojoje "švaros koalicija".

REKLAMA
REKLAMA

"Antradienį buvome susitikę su lenkų politikais, tačiau konkrečių pažadų ir pozicijos negavome dėl prisijungimo prie "švaros koalicijos", -sakė R.Adomavičius.

Po penktadienį vykusio socialdemokratų, konservatorių ir liberalų atstovų susitikimo, minėtosios partijos tvirtino, jog artimiausiu metu tikimasi į savo pusę persivilioti LLRA, kuri dar vasario pabaigoje pasirašė susitarimą del valdžios formavimo Vilniuje su liberaldemokratais.

Be to, liberalai ir konservatoriai pridūrė, jog lenkų politikams apsispręsti dėl perėjimo padėtų socialdemokratų ryžtas ir tvirtas apsisprendimas, tuo tarpu patys socialdemokratai tvirtino nieko nežadą ir ketiną toliau derėtis su visomis partijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Derybas dėl "švaros koalicijos" socialdemokratai, Liberalų sąjūdis ir Tėvynės sąjunga pradėjo dar vasario 25-ąją vykusių rinkimų naktį. Tačiau derybose padaryta pertrauka po to, kai Vilniaus socialdemokratų lyderis Algirdas Paleckis netikėtai sutarė pradėti derybas su nušalintojo prezidento R.Pakso vadovaujamais liberaldemokratais, tačiau vėliau LSDP vadovybė paskelbė, kad ankstesni A.Paleckio susitarimai tebuvę "ketinimai" ir "žvalgyba".

Tuo tarpu liberaldemokratai su LLRA jau vasario pabaigoje pasirašė pareiškimą dėl bendradarbiavimo sostinės taryboje ir prie kuriamos koalicijos kvietė prisijungti kitas partijas.

REKLAMA

Paklaustas, kokių motyvų skatinami lenkų politikai pasirinko liberaldemokratus, o ne vadinamąją "švaros" koaliciją, V.Tomaševskis neslėpė, jog vienas argumentų partneriais rinktis liberaldemokratus - jų pirmaujanti pozicija.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų - 14 - laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai - 10, liberalcentristai - 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga - po 6, Liberalų sąjūdis - 4, Rusų sąjunga - 2.

Rusų sąjunga kol kas neskuba skelbti, kurią koaliciją rinktųsi, o ligšiolinio mero A.Zuoko vadovaujamų liberalcentristų savo gretose kol kas ne itin laukė nei liberaldemokratai, nei konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų