REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratai penktadienį ketina pratęsti derybas dėl galimybės bendrai valdyti Vilniaus miestą su Liberalų sąjūdžiu ir Tėvynės sąjunga (konservatoriais).

REKLAMA
REKLAMA

"Nusprendėme, kad reikia tęsti derybas su vadinamąja "Švaros koalicija", ir tai turėtume padaryti penktadienį", - BNS sakė vienas iš galimų socialdemokratų kandidatų į Vilniaus merus Romas Adomavičius po ketvirtadienio vakarą vykusio bendro socialdemokratų valdybos ir partijos Vilniaus skyriaus posėdžio.

REKLAMA

Iki šiol derybose dėl valdančiosios koalicijos aktyviau reiškęsis Vilniaus socialdemokratų vedlys Algirdas Paleckis BNS patvirtino, kad derybos vyks penktadienį, tik nenorėjo konkretizuoti su kuo.

Neoficialiai teigiama, kad A.Paleckis prarado savo turėtas pozicijas partijoje po to, kai vadovybės sprendimu į derybininkų dėl valdančiosios koalicijos sostinėje grupę buvo inkorporuoti du jo oponentai - buvęs parlamentaras Vytenis Andriukaitis ir buvęs Vilniaus skyriaus lyderis Algirdas Kunčinas.

REKLAMA
REKLAMA

Derybas dėl "Švaros koalicijos" socialdemokratai, Liberalų sąjūdis ir Tėvynės sąjunga pradėjo dar vasario 25-ąją vykusių rinkimų naktį. Tačiau derybose tarp galimų partnerių valdant Vilniaus miestą padaryta pertrauka po to, kai A.Paleckis netikėtai sutarė pradėti derybas su nušalintojo prezidento Rolando Pakso vadovaujama partija "Tvarka ir teisingumas"

Po ankstesnių partnerių ir didelės dalies partiečių neigiamos reakcijos LSDP vadovybė paskelbė, kad ankstesni A.Paleckio susitarimai tebuvę "ketinimai" ir "žvalgyba", ir derybos toliau bus vedamos su visomis partijomis, laimėjusiomis mandatus Vilniaus miesto taryboje. Tačiau ir po to A.Paleckis užsiminė laikąs liebraldemokratus potencialiais sąjungininkais, o R.Paksą - bene realiausiu kandidatu į Vilniaus merus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų - 14 - laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai - 10, liberalcentristai - 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga - po 6, Liberalų sąjūdis - 4, Rusų sąjunga - 2.

Vieną koaliciją ėmėsi formuoti liberaldemokratai ir Lenkų sąjunga, kitą - "švaros koaliciją" - konservatoriai ir Liberalų sąjūdis.

Rusų sąjunga kol kas neskuba skelbti, kurią koaliciją rinktųsi, o ligšiolinio mero A.Zuoko vadovaujamų liberalcentristų savo gretose kol kas ne itin laukė nei liberaldemokratai, nei konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų