REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neaiš­kio­mis ap­lin­ky­bė­mis ant­ra­die­nio va­ka­rą Pak­ruo­jo ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės įmo­nė­je „Pak­ruo­jo ko­mu­na­li­nin­kas“ žu­vo dar­buo­to­jas. Pa­si­bai­gus vai­šėms įmo­nės di­rek­to­riaus ka­bi­ne­te, 62 me­tų dar­bų sau­gos in­ži­nie­riaus Kle­men­so Bi­rie­tos kū­nas bu­vo ras­tas įmo­nės te­ri­to­ri­jo­je esan­čia­me prieš­gais­ri­nia­me van­dens tel­ki­ny­je.

REKLAMA
REKLAMA

Vai­šės di­rek­to­riaus ka­bi­ne­te

Tre­čia­die­nio ry­tą ant ko­jų bu­vo su­kel­ta Pak­ruo­jo po­li­ci­ja. Į ją krei­pė­si per nak­tį vy­ro ne­su­lau­ku­si žmo­na.

REKLAMA

Pa­rei­gū­nai pa­gal din­gu­sio­ mo­bi­lio­jo ry­šio te­le­fo­no vie­tą iš­siaiš­ki­no, kad jis yra te­ri­to­ri­jo­je, kur ir yra įmo­nė.

Po ke­lias va­lan­das tru­ku­sių paieš­kų il­ga­me­tis įmo­nės dar­buo­to­jo kū­nas bu­vo ras­tas už ke­lių de­šim­čių met­rų nuo ad­mi­nist­ra­ci­jos pa­sta­to, prieš­gais­ri­nia­me van­dens tel­ki­ny­je. Toje vietoje vandens – iki 1,5 metro.

REKLAMA
REKLAMA

Me­džiais ir krū­mais apau­gu­sį tel­ki­nį juo­sia api­ru­si tink­li­nė tvo­ra, su­te­mus ši kie­mo da­lis nė­ra ap­švie­čia­ma.

Iš ad­mi­nist­ra­ci­jos pa­sta­to ve­lio­nis išė­jo ant­ra­die­nio va­ka­rą, kiek po 18 va­lan­dos.

Nors įmo­nė dėl lė­šų sto­kos yra su­trum­pi­nu­si dar­bo lai­ką ir pa­pras­tai dir­ba iki 16 va­lan­dos, tą va­ka­rą dar­buo­to­jai už­si­bu­vo il­giau.

„Bu­vo šven­čia­mas ma­no ju­bi­lie­jus“, – apie vai­šes su al­ko­ho­liu sa­vo ka­bi­ne­te sa­kė lai­ki­nai di­rek­to­riaus pa­rei­gas einantis Al­girdas Baikš­tys. Tą die­ną jam su­ka­ko 55-eri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bu­vo bu­te­lis šam­pa­no, tor­tas, miš­rai­nių. Iš­gė­rėm po tau­rę, pa­svei­ki­no ir vis­kas. Aš čia nie­ko neor­ga­ni­za­vau, švęs­ti ke­ti­nau sa­vait­ga­lį“, – tei­si­no­si ne­se­niai Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus Vir­gi­ni­jaus Gri­go­nio įsa­ky­mu lai­ki­nuo­ju įmo­nės va­do­vu pa­skir­tas bu­vęs įmo­nės me­cha­ni­kas.

Prie vai­šių sta­lo neuž­si­bu­vo

Dar­bų sau­gos in­ži­nie­rius K. Bi­rie­ta po 16 va­lan­dos bu­vo įmo­nės au­to­mo­bi­liu at­vež­tas į di­rek­to­riaus ju­bi­lie­jaus va­ka­rė­lį.

REKLAMA

Išei­da­mas iš na­mų jis žmo­nai sa­kė, kad įmo­nės va­ka­rė­ly­je ilgai neuž­si­bus ir, kaip įpras­ta, pa­skam­bins.

Po ge­ros va­lan­dos nuo vai­šių pra­džios ėmė skirs­ty­tis dar­buo­to­jai. Išė­jo ir in­ži­nie­rius, prie vai­šių sta­lo pa­li­kęs įmo­nės va­do­vus A. Baikš­tį bei di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ją An­ta­ną Jas­naus­ką.

Apie 19 va­lan­dą in­ži­nie­riaus žmo­na, pa­skam­bi­nu­si vy­rui, iš­gir­do ry­šio ope­ra­to­riaus pra­ne­ši­mą, kad abo­nen­tas yra už ry­šio ri­bos.

REKLAMA

Na­miš­kiai su­ne­ri­mo.

Prieš pu­siau­nak­tį žmo­na su­si­sie­kė su A. Jas­naus­ku ir su­ži­no­jo, kad va­ka­rė­lis bai­gė­si apie 20 va­lan­dą. Kur din­go ge­ro­kai anks­čiau iš di­rek­to­riaus ka­bi­ne­to išė­jęs K. Bi­rie­ta, A. Jas­naus­kas sa­kė ne­ži­nąs.

Kad įvy­ko ne­lai­mė, ve­lio­nio ar­ti­mie­ji su­pra­to jo ne­su­lau­kę iki pat ry­to.

Mir­ties prie­žas­tį ti­ria eks­per­tai

Ko­kia Sa­vi­val­dy­bės įmo­nės dar­buo­to­jo mir­ties prie­žas­tis, aiš­ki­na­si eks­per­tai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žū­ties ap­lin­ky­bes tu­rė­tų at­skleis­ti pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas.

Ty­ri­mą at­lie­kan­čių pa­rei­gū­nų tei­gi­mu, pir­mi­niais duo­me­ni­mis, ga­lė­jo įvyk­ti ne­lai­min­gas at­si­ti­ki­mas, žmo­gus pa­sken­do.

Ant ve­lio­nio kū­no išo­ri­nių smur­to žy­mių ne­pas­te­bė­ta.

„Di­de­lio va­ka­rė­lio ne­bu­vo“

Pak­ruo­jo ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je dėl šio įvy­kio, ro­dos, nie­kas ne­suk­ru­tė­jo.

„Kiek tu­riu in­for­ma­ci­jos, ten kaž­ko­kio di­de­lio va­ka­rė­lio ne­bu­vo, – apie tra­giš­kai pa­si­bai­gu­sias iš­ger­tu­ves Sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čio­je įmo­nė­je sa­kė ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Vir­gi­ni­jus Gri­go­nis. – Fak­tas toks yra. Aš ir­gi tiek ži­nau, kaip ir vi­si ži­no“.

REKLAMA

Ra­jo­no me­rė As­ta Ja­siū­nie­nė sa­kė tre­čia­die­nio va­ka­rą su­ži­no­ju­si apie ne­lai­mę nu­vy­ko į įmo­nę.

„Man tik pa­sa­kė, kad tai at­si­ti­ko po dar­bo, kad dar­buo­to­jai ieš­ko­jo. Apie va­ka­rė­lį man nie­kas ne­pra­ne­šė. Di­rek­to­rius šven­tė ju­bi­lie­jų? At­ro­do, mes jį ge­ro­kai anks­čiau svei­ki­no­me,“ – apie nu­si­sto­vė­ju­sias val­di­nin­kų tra­di­ci­jas svei­kin­tis as­me­ni­nių šven­čių pro­go­mis už­si­mi­nė A. Ja­siū­nie­nė.

Gal Sa­vi­val­dy­bė­je jau ap­tar­ta, kaip ko­vo­ti su iš­gė­ri­nė­ji­mų tra­di­ci­ja dar­bo vie­to­se?

„Apie tai dar ma­žai kal­bė­jo­mės, bu­vo čia vi­so­kiau­sių ren­gi­nių“,– sa­kė me­rė.

Janina VANSAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų