REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai perdavė nagrinėti apygardos teismui dar vieną nusikaltimų finansų sistemai baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamų veikų padarymu – neteisėta komercine veikla stambiu mastu, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimu kaltinamas 33 metų panevėžietis Ž. A.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad Panevėžio rajone registruotos ir automobilių transporto paslaugomis užsiimančios įmonės vadovas Ž. A. neteisėtu būdu, pažeisdamas įstatymų ir teisės aktų nustatytą tvarką – nepateikęs prašymo įregistruoti į mokesčių mokėtojų registrą, neteikdamas pajamų deklaracijų ir nemokėdamas privalomų mokesčių, versliškai, stambiu mastu vertėsi komercine veikla.

REKLAMA

Tyrimo metu nustatyta, kad Ž. A., vertęsis tarptautine prekyba naudota automobiline technika, į savo atsiskaitomąsias sąskaitas keliuose bankuose periodiškai gaudavo pajamas iš užsienio už parduotas prekes. Iš tyrimo metu nenustatytų asmenų įgijęs naudotas „Mercedes Benz“, BMW, „Volkswagen“, „Audi“ ir kitų markių automobilių detales ir aparatūrą, duomenis apie parduodamas prekes skelbdavo internetinėje erdvėje – nenustatytuose tinklapiuose ir per internetinės prekybos sistemą „eBay“.

REKLAMA
REKLAMA

Už į užsienį iškeliavusių prekių siuntas verslininkas gavo vieną milijoną 471 tūkstantį litų pajamų ir nesumokėjo 149 tūkstančių litų pajamų mokesčio.

Prieš dvi savaites dar vienoje nagrinėti apygardos teismui Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorų perduotoje nusikaltimų finansų sistemai baudžiamojoje byloje neteisėta komercine veikla stambiu mastu, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimu kaltinamas 37 metų panevėžietis D. B. Šios bylos duomenimis už į užsienį iškeliavusių prekių siuntas verslininkas D. B. gavo 163 tūkstančius 980 litų pajamų ir nesumokėjo 23 tūkstančius 576 litų pajamų mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamoji byla buvo išskirta iš Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorų kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnais tiriamų vienos organizuotos grupės nusikalstamų veikų – iš neteisėtos prekybos garso, vaizdo ir navigacine technika nelegalūs prekeiviai įtariami  galėję gauti apie šešis milijonus litų pajamų.

Už siekimą nuslėpti ar įteisinti savo paties ar kito asmens pinigus ar turtą, žinant, kad jie įgyti nusikalstamu būdu, už atlikimą su tuo turtu ar pinigais ar jų dalimi susijusias finansines operacijas, sandorių sudarymą ar jų naudojimą ūkinėje, komercinėje veikloje ar melagingą nurodymą, kad tai gauta iš teisėtos veiklos, baudžiama laisvės atėmimu iki septynerių metų.

LRP

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų