REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Vilmantas Pekarskas, Edgaras Kvedaravičius ir Gytis Melnikas kaltinami  Kupiškio rajono policijos komisariato  kieme įvykdę teroro aktą.

REKLAMA
REKLAMA

Posėdyje apklausti liudytojai, apžiūrėti daiktiniai įrodymai ir paskelbta visa bylos medžiaga. Kitame posėdyje, kuris vyks lapkričio 16 dieną,  numatoma pasižiūrėti vaizdinę medžiagą ir išklausyti kaltinamųjų parodymus.

REKLAMA

Pernai rugsėjo 18 dieną  apie 4 h ryto Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyrius gavo pranešimą, kad Kupiškio rajono policijos komisariato kieme dega tarnybiniai automobiliai „Škoda Octavia“ ir „Mitsubishi Pajero Sport“.

Apžiūrėjus įvykio vietą nustatyta, jog ant kitų kieme stovėjusių specialiųjų automobilių variklių dangčių matomos tamsios spalvos skysčio dėmės. Nustatyta, jog gaisro priežastis – padegimas ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, teroro akto įvykdymo.

REKLAMA
REKLAMA

Padegto specialiojo automobilio „Škoda Oktavia“ vertė – 22 071 Lt, „Mitsubishi Pajero Sport“ - 27 096 Lt.

Automobiliai sudegė ir buvo sunaikinti nepataisomai.

Be to, pasikėsinta padegti policijos specialiuosius automobilius „VW Passat“, kurio vertė yra 38 000 litų, „Mitsubishi Pajero Sport“ , įkainuotas 28 600 litais  ir „Mitsubishi Pajero Sport“, kurių  vertė siekia 28 600 litus.

Taip pat pasikėsinta sudeginti komisariato kieme buvusius policininkų asmeninius automobilius „Mazda 6“ (vertė – 15 000 Lt) ir „Renault Laguna“ (vertė – 3800 Lt),  automobilį „Isuzu D-Max“, priklausantį Aplinkos ministerijos Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu nustatyta, jog  automobiliai  apipilti degiu skysčiu, bet jų nusikaltėliams padegti nepavyko.

Šalia komisariato tvoros ekspertai aptiko  kelis nepanaudoto degaus skysčio butelius su dagčiais  -  „Molotovo kokteiliais“, į kuriuos pilta naudotos alyvos, ilginančios degimo laiką ir sudėtingai gesinamos.

Po kelių parų pavyko sulaikyti įtariamuosius – Vilmantą Pekarską, Edgarą Kvedaravičių ir Gytį Melniką.

Baudžiamojoje byloje dėl teroro akto  surinkta duomenų, patvirtinančių, kad V. Pekarskas su bendrais Kupiškio rajono policijos komisariato vidiniame kieme padegė dvi policijos specialiąsias transporto priemones ir pasikėsino padegti kitus kieme stovėjusius automobilius. Buvo sunaikintos dvi mašinos.

REKLAMA

Pareigūnai nustatė, kad V. Pekarskas, turėdamas tikslą atkeršyti policijos pareigūnams, dėl neapykantos policijai ir pykčio už teisėtus policijos pareigūnų veiksmus su juo ir kitais asmenimis, siekdamas visiškai sutrikdyti Kupiškio rajono komisariato veiklą, kad policijos institucija negalėtų vykdyti savo funkcijų, iš anksto susitarė su G. Melniku ir E. Kvedaravičiumi padegti visus Kupiškio rajono policijos komisariato vidiniame kieme stovėjusius automobilius – įvykdyti teroro aktą.

Tam V. Pekarskas, G. Melnikas ir E. Kvedaravičius pasigamino priemones automobiliams padegti – į stiklinius butelius pripylė vidaus degimo variklyje naudotos alyvos ir prie jų lipnia izoliacine juosta pritvirtino medžiagos skiautes. G. Melnikas pažadėjo pavežti V. Pekarską iki komisariato. 2011 m. rugsėjo 18 dieną  apie 3.30 h ryto savo automobiliu „Peugeot 406“ atvežė V. Pekarską prie komisriato, kur laukė E. Kvedaravičius.

Kartu su pastaruoju V. Pekarskas, panaudodamas du iš septynių pasiruoštų butelių, padegė du policijos automobilius. Sudeginti daugiau automobilių nepavyko, nes V. Pekarskas ir E. Kvedaravičius pasirinko netinkamas nusikaltimo priemones ir būdą – ugnis užgeso arba neišsiplėtė į kitus automobilius. Šiais veiksmais sukelta sunaikinimo grėsmė Kupiškio rajono policijos komisariato pastatui ir garažams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų