REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalia Grybauskaitė sekmadienį nevyks į Varšuvą dalyvauti Lenkijos Nepriklausomybės dienos minėjime. Prezidentės atstovės spaudai teigimu, šalies vadovė iškilmėse nedalyvaus dėl neatidėliotinų su vidaus politika susijusių klausimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl neatidėliotinų su vidaus politika susijusių klausimų prezidentė šiemet lapkričio 11 dieną nenuvyks į Lenkiją. Perduodama sveikinimus Nepriklausomybės dienos proga, Lenkijos prezidentui Bronislawui Komorowskiui prezidentė pasiūlė susitikti darbinio pokalbio gruodžio pabaigoje ar kitu Lenkijos prezidentui patogiu metu ir aptarti Lietuvos ir Lenkijos žmonėms svarbius bendradarbiavimo klausimus“, – LRT.lt teigė Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

REKLAMA

„Apie tai Prezidentė Lenkijos vadovą informavo diplomatiniais kanalais perduotu laišku. Taip pat tame laiške Prezidentė nuoširdžiai padėkojo už malonų kvietimą apsilankyti Lenkijos Nepriklausomybės dienos minėjime Varšuvoje, tačiau pabrėžė, kad dėl neatidėliotinų su vidaus politika susijusių klausimų pasibaigus rinkimams į Seimą, šiuo metu būtų sudėtinga atvykti į Varšuvą“, – pridūrė ji.

Anot D. Ulbinaitės, tokie šventiniai vizitai vyksta nuo 2007 metų, o Lietuvos vadovai juose ligšiol dalyvaudavo kasmet. Lenkijos vadovai per tą laiką į Vasario 16-osios minėjimą buvo atvykę tris kartus – 2008, 2011 ir 2012 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinis darbinis Lenkijos ir Lietuvos vadovų susitikimas vyko 2010 metais. „Tad Prezidentė ir siūlo Lenkijos prezidentui patogiu metu susitikti darbo pokalbio“, – kalbėjo šalies vadovės atstovė spaudai.

Balandį D. Grybauskaitė nutarė nevykti į Lenkijos vadovo B. Komorowskio Varšuvoje rengtą susitikimą su Baltijos šalių vadovais. Tuomet neoficialiai kalbėta, kad toks Prezidentės sprendimas galėtų būti susijęs su paaštrėjusiu Varšuvos tonu lenkų tautinės mažumos klausimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų