REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal iškovotų Seimo mandatų skaičių ir kvotas, Darbo partijai naujoje Vyriausybėje turėtų priklausyti 4–5 ministrų postai, teigia partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau apie galimas kandidatūras ar konkrečias ministerijas jis nelinkęs kalbėti, tvirtindamas, kad pirmiau reikia sudėlioti Vyriausybės programą.

REKLAMA

„Apie postus nekalbėjome, negalėčiau įvardinti, kas iš mūsų partijos kokį postą užims. Parinkta apie 15–16 kandidatų, specialistų, kurie galėtų užimti vieną ar kitą ministro postą. Tačiau konkrečių pavardžių ir konkrečių postų nėra nustatyta“, – spaudos konferencijoje kalbėjo jis.

V. Uspaskichas negailėjo pagyrų ir dabartinei finansų ministrei Ingridai Šimonytei, teigdamas, kad ji galėtų dirbti ir naujajame Ministrų Kabinete.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai geriausia specialistė iš visų, vadovavusių Finansų ministerijai. Būtų neblogai, kad ji toje ministerijoje dirbtų ir toliau. Bet tai (socialdemokratų lyderio – LRT.lt) Algirdo Butkevičiaus reikalas“, – sakė jis.

Paklaustas, ar pats ketina dirbti Vyriausybėje, V. Uspaskichas kartojo, kad pirmiau reiktų sudėlioti programą.

„Sudėliosime programą, A. Butkevičius turės suformuoti komandą. Jei pagal programinius nuostatus man patiktų [dirbti], su mielų noru dirbčiau, jei ne, tai ne. Dar galvoju ir dėl Seimo, atvirai pasakius“, – sakė šiuo metu Europos Parlamente dirbantis V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, ar jį domintų Seimo Pirmininko pareigos, Darbo partijos vadovas tvirtino, kad tai „ne jo profilis“.

„Tai ne mano profilis. Esu vykdomosios valdžios, o ne Seimo atstovas. Bet turės nuspręsti partija. Aš save mažiau matau tame poste“, – kalbėjo jis.

Negalutiniais duomenimis, socialdemokratai Seime turės 38 mandatus, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 33, Darbo partija – 28, „Tvarka ir teisingumas“ – 11, Liberalų sąjūdis – 10, Lenkų rinkimų akcija – 7, „Drąsos kelias“ – 7. Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo po 1 mandatą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pripažino, kad Vyriausybę formuos socialdemokratai, tačiau pabrėžė, kad Vyriausybės formavime negali dalyvauti partija, kuri rinkimuose įtariama padariusi daugiausiai pažeidimų, t. y. Darbo partija, o jos lyderiai teisiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų