REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atominės elektrinės statyba Lietuvoje kelia didžiulius ginčus. Vieni vardina argumentus, kodėl atominė elektrinė būtų mums naudinga, o kiti aktyviai agituoja balsuoti prieš jos statyba. Savo nuomonę šiuo klausimu išreiškė ir dainininkas Andrius Mamontovas.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas populiariausių atlikėjų Lietuvoje socialiniame tinklapyje „Facebook“ patalpino vaizdo įrašą, kuriame išdėsto savo nuomonę apie VAE statybą.

„Sveiki bičiuliai, Lietuva yra maža, agrarinė valstybė. Pas mus nėra didelių fabrikų, gamyklų, kurios naudotų labai daug elektros energijos. Dėl to atominės elektrinės statybos, jeigu su mumis nesikoperuoja kitos Pabaltijos šalys, mums užkrauna didžiulį krūvį. Elektra nėra kažkas, ko per daug prisigaminęs galėtum sukrauti į sandėlį ir paskui panaudoti. Atominė elektrinė veiks visą laiką ir elektros vartotojai mokės už tas sąnaudas. Aš manau, kad mums, kaip mažai valstybei, reikėtų paieškoti alternatyvių energijos šaltinių arba panagrinėti dabar atsirandančių mažų atominių elektrinių galimybę, ją pasistatyti pas save. Todėl aš balsuosiu prieš atominės elektrinės statybą Lietuvoje“, - vaizdo įraše kalbėjo A. Mamontovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų