REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip žinia, Specialiųjų tyrimų tarnybos (toliau – STT) Vilniaus valdybos pareigūnai vakar sulaikė Vilniaus miesto savivaldybės Teisės departamento direktorių Egidijų  Vilkicką, kuris įtariamas reikalavęs bei priėmęs 20 000 Lt kyšį. Po sulaikymo pareigūnai atliko kratas jo automobilyje, gyvenamojoje vietoje bei darbo kabinete – Vilniaus miesto savivaldybėje. Taip pat buvo sulaikytas ir pastarajam nusikalstamą veiką padėjęs daryti asmuo A. Š.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meisto savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius teigė, kad pažįsta E. Vilkicką kaip savo srities profesionalą ir jei STT įtarimai pasitvirtintų, jam būtų didelis šokas.

REKLAMA

V. Klimantavičius žurnalistams atskleidė, kad dokumentai, kurių pareikalavo STT, yra susiję su teritorijų ir miesto planavimo dokumentais, tačiau komentuoti, kokie konkrečiai tai dokumentai, jis negalėjo dėl duoto pažado to nedaryti.

Paklaustas, ar po šio įvykio bus nuspręsta tikrinti ir peržiūrėti ankstesnius E. Vilkicko sprendimus ir darbus, V. Klimantavičius teigė, kad visos rengtos išvados nebuvo vienasmenės, nes ties jomis dirbo kolektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

„Teisės departamento priedermė ir pareiga tikrinti savivaldybėje rengiamų dokumentų teisėtumą. Teisės departamento veiklą vertinu labai gerai, kaip labai profesionalios komandos darbą, jie savarankiškai dokumentų faktiškai nerengia, tiesiog teikia išvadas dėl savivaldybės priimamų dokumentų teisėtumo“, – tikino jis.

Administracijos direktorius negalėjo atsakyti, ar STT pareigūnai lankėsi tik Teisės departamente, tačiau pasakė, kad jo kabinete jie lankėsi ir supažindino jį su prašomais dokumentais.

Savivaldybės atstovas  teigė, kad šiuo metu laukiama teisėsaugos institucijų sprendimo, o tuomet bus sprendžiamas E. Vilkicko santykis su tarnyba. „Esame pasirengę nedelsiant vykdyti teisėsaugos institucijų sprendimą, adminitracija geranoriškai bendradarbiauja su tyrimu ir tyrėjais, pateikia visą reikiamą medžiagą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Klimantavičius patikino, kad ši byla yra nesusijusi su Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus byla.

Prokurorai spręs dėl E. Vilicko suėmimo ir nušalinimo nuo pareigų

STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas penktadienį žurnalistams patvirtino, kad vyksta ikiteisminis tyrimas ir prokurorai artimiausiu metu spręs dėl konkrečios kardomosios priemonės E. Vilkickui taikymo, nes „jis įtariamas padaręs sunkų nusikaltimą – paėmęs 20 tūkst. litų kyšį“. „Taip pat bus sprendžiama ir dėl jo nušalinimo nuo pareigų“, – sakė R. Golubovas.

REKLAMA

R. Golubovas neatskleidė, kokiomis aplinkybėmis buvo sulaikytas Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojas, tačiau pabrėžė, kad galimai įvykdytas nusikaltimas „susijęs su E. Vilkicko užmamomis pareigomis“.

Jis patvirtino, kad šis tyrimas – visiškai atskiras ir nesusijęs su tyrimu, atliekamu dėl sostinės vicemero R. Adomavičiaus.

STT atstovo teigimu, kitas kartu su E. Vilkicku sulaikytas asmuo nėra savivaldybės tarnautojas, bet jis įtariamas padėjęs įvykdyti nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų