REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Simboliškai prie Aušros vartų šiandien surengtas Angelų sargų dienos minėjimas. Išvakarėse pareigūnai dar kartą garsiai išreiškė nepasitenkinimą dėl politikų abejingumo sprendžiant teisėsaugos problemas. Todėl šiandien, minint Policijos dieną, tiems patiems pareigūnams teks sutelkti likusius geros nuotaikos trupinius ir pabandyti pasidžiaugti profesine švente.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 11.30 val.)

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas per Policijos dienos minėjimą teigė, kad tiki, jog pagaliau ateis šventė ir į pareigūnų kiemą. „Privalome į pareigūnų širdis ir jų šeimas sugrąžinti džiaugsmą. Su premjeru pasistengsime tą padaryti. Mėgstu posakį: „Geriau uždegti vieną žvakę nei keikti tamsą.“ Todėl pasistengsime kartu uždegti tą žvakutę“, – pažadus žarstė A. Melianas.

REKLAMA

Generalinis komisaras Saulius Skvernelis pridūrė, kad nors premjeras Andrius Kubilius ir sakė, jog policijai nereikėtų tikėtis ženklaus situacijos pagerėjimo, tačiau bent nedidelis poslinkis į geresnę pusę jau būtų šioks toks laimėjimas.

Policijos pareigūnų profesinių sąjungų pirmininkas Vytautas Bakas savo ruožtu negailėjo kritikos A. Kubiliui ir visiems valdantiesiems: „Premjerui per ketverius metus viešasis saugumas neatrodė prioritetinė sritis. Tenka tik apgailestauti dėl to. Akivaizdu, kad situacija nesikeis ir toliau, nors dabar žadamas atitinkamas dėmesys spręsti policijos sistemos problemas.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, pikčiausia, kad Seime esantys asmenys nesijaučia atsakingi už tai, kad nesugebėjo priimti sprendimų, kurie būtų padėję pagerinti policijos situaciją. „Finansavimas, be abejo, yra svarbiausias klausimas, bet buvo ir tokių sprendimų, kuriems visiškai nereikėjo pinigų. Reikėjo tik politinės valios ir sprendimų. Bet to nebuvo“, – apgailestavo V. Bakas.

Prezidentė palinkėjo stiprybės

Su Angelų sargų diena pareigūnus šiandien pasveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Nuoširdžiai sveikinu jus profesinės šventės proga! Linkiu, kad tai būtų ir asmeninė šventė, sutinkama didžiuojantis savo pasirinkimu. Didžiuojantis savo ir kolegų pergalėmis, didelėmis ir mažomis, žinomomis visuomenei ar vien nebyliai apsaugančiomis mus visus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė palinkėjo atkaklumo atliekant kilnią misiją, siekiant būti dorais savo srities profesionalais. „Tegul būna tvirtas jūsų apsisprendimas – ginti, saugoti ir padėti. Galiausiai linkiu stiprybės jūsų šeimoms, kurios šiuo nelengvu keliu eina kartu su jumis. Gražios šventės ir prasmingų darbų“, – rašome D. Grybauskaitės sveikinime.

Požiūris – tragiškas

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis savo sveikinimą pradėjo nuo to, kad galbūt yra tokių (pareigūnų), kurie pasakytų, kad tai eilinė darbo diena, tik skirtumas tas, kad reikia dėvėti išeiginę uniformą ir baltus marškinius.

REKLAMA

„Galbūt yra manančių, kad yra dar viena proga pašvęsti. Kiti gal pasakytų, kad nėra ko švęsti, nes maži atlyginimai, didelis darbo krūvis, darbas neįvertinamas. Tačiau manau, kad dauguma mūsų atsakytų kitaip... Dauguma pasakytų, kad aš didžiuojuosi, jog esu policininkas, nes sąmoningai pasirinkau šią kilnią profesiją. Kad atėjau į tarnybą ne dėl to, jog neradau jokio kito darbo, o tvirtai apsisprendžiau ir pasiryžau tarnauti Tėvynei ir žmonėms“, – teigė S. Skvernelis.

Anot jo, šiandien ne patys geriausi laikai policijos tarnyboje: „Tikrai pasigendame kitokio valstybės politikų požiūrio į policiją, bet dėl to negalime niekinti Lietuvos, gyventi ir dirbti visuotinio nihilizmo, valstybės institucijų, taip pat ir policijos, niekinimo, žeminimo atmosferoje. Nesuprantamas kai kurių politikų, vadinamųjų visuomenininkų ir kitų, pesimizmu, panieka persisunkusių asmenų noras skiepyti nevisavertiškumo, nesugebėjimo gyventi nepriklausomoje savarankiškoje valstybėje, kompleksus. Skiepijama mums, kad esame nevykėliai, kad „kažkas“ iš mūsų pagrobė valstybę, kuriamos įvairios sąmokslo teorijos. Dar pridėkime vis pasigirstantį „chorą“, kad anksčiau gyventi buvo geriau ir galime pradėti abejoti, kad gal mes nesame verti turėti savos valstybės? Kodėl mes žeminame, niekiname savo Tėvyne, taip niekindami ir žemindami patys save?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų