REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narės Zitos Užlytės nuomone, draudimas laikyti pavojingus šunis ir pavojingų šunų mišrūnus tik daugiabučiuose namuose nepadėtų pasiekti pagrindinio tokių šunų laikymo ribojimo tikslo - žmonių apsaugos nuo galimo tokių šunų keliamo pavojaus.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl parlamentarė siūlo naujos redakcijos Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymo projekte atsisakyti nuostatos, kad „kovinius šunis, kovinių ir pavojingų šunų mišrūnus (tais atvejais, kai tokių šunų įstatymai nedraudžia) bei pavojingus šunis laikyti daugiabučiuose namuose draudžiama“.

REKLAMA

Seimo narė Z. Užlytė Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo pasiūlymą, pagal kurį „pavojingų šunų mišrūnus bei pavojingus šunis laikyti, nesilaikant gyvūnų laikymo savivaldybių teritorijų gyvenamosiose vietovėse taisyklių, draudžiama“.

„Nėra skirtumo, kur šuo laikomas - daugiabutyje ar privačioje valdoje (individualiame name, kotedže ar kt.), jei jis laikomas netinkamai, t. y. nevedžiojamas su pavadžiu ir antsnukiu, o paleidžiamas bėgioti be priežiūros (ir be antsnukio)“, - sako Seimo narė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos nuomone, įstatyme yra numatyta pakankamai reikalavimų pavojingų šunų laikytojams, tačiau jie nesiejami su laikytojų gyvenamąja vieta ar šunų laikymo vieta, o su kitomis sąlygomis ir aplinkybėmis.

„Žmonių saugumui užtikrinti pakaktų, jei pavojingi šunys ir pavojingų šunų mišrūnai būtų laikomi griežtai paisant gyvūnų laikymo savivaldybių teritorijų gyvenamosiose vietovėse taisyklių. Šiose taisyklėse galėtų būti numatyti papildomi reikalavimai pavojingų šunų ir pavojingų šunų mišrūnų laikytojams“, - mano pasiūlymą įregistravusi Z. Užlytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimas ketina iš esmės atnaujinti galiojantį gyvūnų gerovės ir apsaugos teisinį reguliavimą, atsižvelgdamas į Europos Sąjungos teisės aktų, tarptautinių sutarčių, reglamentuojančių gyvūnų gerovę ir apsaugą, reikalavimus, primena ELTA.

Praėjusią savaitę parlamentarai pritarė tai numatančiam įstatymo projektui. Jame siūloma nustatyti, kad kovinius šunis, kovinių ir pavojingų šunų mišrūnus (tais atvejais, kai tokių šunų įstatymai nedraudžia) bei pavojingus šunis būtų draudžiama laikyti daugiabučiuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų