REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos J. Basanavičiaus gatvėje gyvenimas verda lyg vasarą – nuo šeštadienio vidurdienio pėsčiųjų pamėgtoje alėjoje šurmuliuoja prie rekordinio ilgio bendro stalo susėdę palangiškiai ir svečiai, atvykę į Palangą prabėgusios vasaros rezultatais pasidžiaugti kartu su kurorto gyventojais. Taip Palangoje švenčiama tradicinė, jau penktoji visai šeimai skirta šventė „Palangos stalas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidžiaugti vasaros pasiekimais, pasidalinti naujomis idėjomis, pamatyti visą vasarą intensyviai dirbusius ir dėl to laiko bičiuliams kartais pritrūkusius kaimynus ar draugus – tai tik viena iš šios šveitės idėjų. Susėsdami prie bendro stalo palangiškiai taip pat garsiai pareiškia, jog pabaigė aktyvųjį kurortinį sezoną ir linksmai nusiteikę įžengia į kitą – rudens sezoną.

REKLAMA

O pasigrožėti J. Basanavičiaus gatvėje tikrai yra kuo, nes dėl dešimties specialiai šiai šventei sukurtų nominacijų – medinių gintarais puoštų staliukų – besirungiantys palangiškiai savo stalus stengiasi pristatyti kuo išradingiau, praneša Palangos savivaldybė. Einant pro šalį ne tik nosį kutena gardūs maisto kvapai, bet ir žvilgsnis užkliūva už ties šachmatų lenta parimusių šachmatininkų, rankos taiklumą demonstruojančių krepšinio mėgėjų, puikiai šokių meną įvaldžiusių jaunuolių. Juk stalas šioje šventėje nebūtinai privalo turėti keturias kojas bei būti apkrautas valgiais.

REKLAMA
REKLAMA

Savo išmonę šventėje demonstruoja ir mažieji palangiškiai – vaikų darželių bei mokyklų auklėtiniai, savo išradingumu stebina menininkai – fotografai, floristai bei kitų meno sričių žinovai.

Šventę pagyvina ir prie „Palangos stalo“ renginių prisijungę Lietuvos sveikuoliai, Jūratės ir Kastyčio skvere surengę sveiko maisto šventę „Slėpinys sėkloj“. Išradingai dekoruotais stalais praeivių žvilgsnius traukiantys sveikuoliai ne tik atskleidžia sveiko maisto skonį, bet ir rungiasi tarpusavy dėl šeimininkių šeimininkės vardo.

Jau po keleto valandų gardus šašlyko kvapas pasklis iš S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje įsikūrusio viešbučio „Prie parko“ kiemo – palangiškio menininko Vytauto Kuso iniciatyva čia bus kepamas rekordinio ilgio šašlykas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų