REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno meras Andrius Kupčinskas ir tarybos nariai Valys Venclova bei Vygantas Gudėnas, vykdami į tarnybinę komandiruotę į Lenkiją, Balstogę, kartu su savo sutuoktinėmis, įstatymo nepažeidė, teigia Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad rengiant vizitą į Lenkiją kviečiančioji šalis iš anksto su Kauno miesto savivaldybės administracijos protokolo skyriumi suderino vizito programą, kurioje numatė susitikimus dalyvaujant lydintiesiems asmenims (sutuoktinėms) ir įsipareigojo padengti visas su tuo susijusias delegacijos narių bei juos lydinčių asmenų apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas.

Tyrimą VTEK atliko dienraščio „Lietuvos žinios“ 2012 m. balandžio 23 d. publikacijoje „Nauja tradicija - šeimyninės komandiruotės“ nurodytų aplinkybių pagrindu. Šioje publikacijoje buvo nurodyta, kad Kauno meras A. Kupčinskas, Kauno savivaldybės tarybos nariai V. Venclova ir V. Gudėnas 2012 m. balandžio 16 d. vyko į dviejų dienų komandiruotę į Balstogę kartu su savo sutuoktinėmis, ir tai galėjo sukelti abejonių dėl tokios komandiruotės pagrįstumo ir sutuoktinių dalyvavimo joje reikalingumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų