REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus miesto savivaldybėje surengtas visų sostinės daugiabučius namus administruojančių įmonių, Vilniaus daugiabučių namų savininkų bendrijų asociacijos, Savivaldybės ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistų pasitarimas, kuriame buvo svarstomi būdai, kaip užtikrinti, kad daugiabučiuose namuose būtų laikomasi priešgaisrinės apsaugos reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos duomenimis, praeitą savaitę patikrinus 50 devynaukščių sostinės daugiabučių, nustatyti panašūs ar dar didesni priešgaisrinės apsaugos reikalavimų pažeidimai, nei buvo degusiame name Žirmūnų g. 93. Todėl būtina nedelsiant imtis priemonių tokiai situacijai keisti.

REKLAMA

Savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius įpareigojo daugiabučius administruojančių įmonių ir bendrijų vadovus per savaitę nustatyti priešgaisrinės apsaugos nesilaikymo atvejus daugiabučiuose namuose ir įspėti gyventojus ne vėliau kaip per 10 dienų pašalinti rastus pažeidimus. Pasibaigus nustatytam terminui, gyventojams, nepašalinusiems įspėjime nurodytų pažeidimų, bus surašomi administracinės teisės pažeidimo protokolai ir jais remiantis skiriamos baudos. Baudos taip pat bus skiriamos savo pareigų nevykdančioms administruojančioms įmonėms ir bendrijų pirmininkams.

Daugiabučius namus administruojančių įmonių vadovų teigimu, didžiausias trukdis laikytis priešgaisrinės apsaugos reikalavimų yra pačių gyventojų aplaidumas ir neatsakingumas, abejingumas savo pačių bei kaimynų saugumui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų