REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupios tragedijos Telšių rajone, kai netoli namų esančiame tvenkinyje rasta 7-erių mergaitė, tyrimas pasuko netikėta linkme. Balsas.lt šaltinių teigimu, operatyviai dirbę pareigūnai nustatė įtariamąją. Informacijos apie ją nesuteikiama, tačiau portalui  Balsas.lt pavyko sužinoti, kad įtarimus ketinama pareikšti to paties Purplių kaimo gyventojai. Apie nusikaltimo motyvus pareigūnai kol kas nekalba.

REKLAMA
REKLAMA

Telšių rajono policija sulaikė 25 metų moterį, kuri yra Telšių psichiatrijos ligoninės pacientė. Pirminiais duomenimis, ji užmušė mergaitę ir nustūmė į tvenkinį.

REKLAMA

(Papildyta 16.30 val.)

Penktadienio popietę teismas patenkino Šiaulių apygardos prokuroro prašymą ir leido įtariamąją suimti 3 mėnesiams. Būtent įstatymuose maksimaliai leidžiamo suėmimo termino prašė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras. Ši kardomoji priemonė po trijų mėnesių gali būti vėl pratęsta.

(Papildyta 13.45 val)

Per šiandien Šiaulių apygardos prokuratūroje surengtą spaudos konferenciją oficialiai pranešta, kad Telšių rajono Purplių kaime (Ryškėtų seniūnija) nužudyta septynmetė Skaistė K., tikėtina, tapo psichinės ligonės auka. Purpliuose gyvenusi mergaitė be žinios dingo antradienio popietę. Septynių vaikų šeimoje augusi pirmaklasė niekam nieko nepasakiusi išėjo iš namų ir dingo.

REKLAMA
REKLAMA

Egidijus Kerys ir Linas Špakauskas (nuotr. Sigito Stasaičio) (nuotr. Balsas.lt)Egidijus Kerys ir Linas Špakauskas (nuotr. Sigito Stasaičio) (nuotr. Balsas.lt)


Pražuvėlės tėvai iš pradžių manė, kad dukra svečiuojasi pas netoliese gyvenančią tetą, kurios namuose kartais pernakvodavo, todėl tik po paros, trečiadienį vakare, kreipėsi į policiją.


Pasak spaudos konferencijoje kalbėjusių Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Egidijaus Kerio bei Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Lino Špakausko, paieškoms buvo pasitelktos ne tik sustiprintos policijos pajėgos su kinologais, bet ir aplinkinių bendruomenių gyventojai, iš viso – per 100 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


Ketvirtadienį mergaitės palaikai buvo rasti plūduriuojantys už puskilometrio nuo jos namų tyvuliuojančiame pelkėtame tvenkinyje.


Vos ištraukus kūną, nekilo abejonių, kad vaikas buvo nužudytas. Nors pirminės lavono apžiūros metu akivaizdžių smurto žymių nepastebėta, žmogžudystės versiją patvirtina aplinkybė, kad mažametės rankos ir kojos buvo tvirtai surištos virve.


Pasak prokuroro E. Kerio, Teismo medicinos ekspertai iškėlė versiją, kad Skaistės K. mirties priežastis – uždusimas, tačiau jie dar tikslina, ar mergaitė buvo pirma buvo pasmaugta ir nuskandinta, ar atvirkščiai, ar supančiota virvėmis gyva, ar jau po mirties.

REKLAMA


Įtariamoji buvo surasta namie, sulaikoma nesipriešino. Pasak L. Špakausko, anksčiau Edita D. teisėsaugai žinoma nebuvo, bet jos atsakymai tyrėjams pirminės apklausos metu leidžia daryti prielaidą, kad moteris serga psichikos liga, kurios paūmėjimas galėjo būti stimulas įvykdyti kraupią septynmetės žmogžudystę.


Nužudytoji Skaistė K. gimė 2004-ųjų gruodžio 16-ąją. Mergaitė turėjo vieną už save vyresnę ir vieną jaunesnę seseris bei keturis vyresnius brolius. Šeima, kurioje augo S. K., buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, nes vaikų tėvas išgerdavo, o jo sugyventinei stigo gebėjimo auginti vaikus. Tačiau pastaruoju abu sugyventiniai kiek susiėmė, abu dirba ir rūpinosi savo atžalomis.

REKLAMA

(Papildyta 12.40 val.)

Penktadienį apie pietus Telšių rajono policijos komisariatas išplatino pranešimą dėl atliekamo 7-metės nužudymo tyrimo: „Įvertinus objektyvius požymius, t. y. jos rankyčių bei kojyčių surišimą bei kitus duomenis, buvo padaryta išvada, kad tai ne nelaimingas atsitikimas, o kito žmogaus gyvybės atėmimas, dėl ko ikiteisminis tyrimas šioje byloje toliau tęsiamas dėl nužudymo.

Penktadienį Šiaulių apygardos prokuratūroje buvo organizuota spaudos konferencija. Kaip informavo bylai vadovaujantis prokuroras, dar vakar valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertams buvo paskirta užduotis, siekiant nustatyti mirties priežastį, tačiau jų išvadų dar nėra, todėl negalima pasakyti, ar mergaitė buvo nuskandinta, ar nužudyta ir tik vėliau jos kūnas įmestas į tvenkinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, prokuroras informavo, kad šioje byloje yra ir teigiamų postūmių. Neatidėliotinais ikiteisminio tyrimo įstaigos pareigūnų veiksmais dar vakar buvo sulaikytas vienas asmuo, kuris, įvertinus visus surinktus pirminius objektyvius duomenis, leidžia daryti pagrįstą išvadą, kad galimai yra susijęs su tiriama nusikalstama veika.

Tai 25-erių metų vietos gyventoja. Prokuroras pabrėžė, kad laikydamiesi nekaltumo prezumpcijos principo sulaikytojo asmens tapatybės šiuo metu atskleisti negalima, juolab, kad sulaikytam asmeniui įtarimai šiam laikui nėra pareikšti ir oficialių paaiškinimų kol kas nėra. Taip pat akcentavo, kad tų pirminių objektyvių duomenų visuma leidžia manyti, kad ta veika galėjo būti padaryta asmens, turinčio psichinių problemų, galbūt ir tų problemų pasekoje.“

REKLAMA

(Papildyta 12.10 val.)

Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas Martynas Povilaitis portalui Balsas.lt patikslino, kad įtarimai 25-erių merginai dar nepareikšti, bet ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras šiandien dėl to kreipsis į teismą. Taip pat bus prašoma kardomosios priemonės – suėmimo, tačiau kuriam laikui – nepranešama.

„Prokuroras dar nesurašė reikiamų dokumentų. Be to, teismo bus prašoma skirti įtariamajai psichiatrinę ekspertizę. Mat iškilo tam tikrų klausimų dėl nusikaltimo“, – pasakojo M. Povilaitis.

REKLAMA

Anot jo, šiandien taip pat ketinama apklausti 7-metės nužudymu įtariamą 25-metę vietos gyventoją. Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas spaudai M. Povilaitis pasakojo, kad mergaitės paieškoje dalyvavo 100 žmonių – tiek pareigūnų, tiek ir kaimo bendruomenės gyventojų.

„Buvo tiriamos įvairios versijos – nuo nelaimingo atsitikimo iki nužudymo. Tačiau jau nebekilo minčių, kad čia gali būti nelaimingas atsitikimas, nes rastos tvenkinyje mergaitės kojos ir rankos buvo surištos“, – pabrėžė jis.

Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas pažymėjo, kad moteris buvo sulaikyta jau ketvirtadienį, tačiau tik penktadienį bus apklausiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 11.45 val.)

Portalui Balsas.lt pavyko išsiaiškinti, kad 25-erių įtariamoji E. D. gyveno tame pačiame name, kaip ir nužudyta 7-metė. Šiurpiu nusikaltimu įtariamos jaunos merginos mama yra pasakojusi, kad E. D. kurį laiką gaudavo invalidumo pašalpą. Bet prieš dvejus metus Klaipėdos medikai nusprendė, kad E. D. yra sveika ir pašalpos jai nebepriklauso.

Tačiau dėl merginos sveikumo abejonių netrūko. Pati mama guosdavosi, kad dukros elgesys yra neprognozuojamas ir jos tiesiog negalima palikti be priežiūros. Esą kartą dukra be jokios priežasties pati nusikirpo plaukus. Kitą kartą, motinai išėjus ravėti daržo, E. D. niekam nepranešusi išvyko į miestą.

REKLAMA

Rado netoli namų

Balsas.lt primena, kad Telšių rajono Purplių kaime gyvenančią daugiavaikę šeimą kankinusios nežinios valandos baigėsi kraupia atomazga. Be žinios dingusios 7-metės mergaitės kūną narai gelbėtojai ištraukė iš tvenkinio, esančio už 500 metrų nuo namų.

Telšių pareigūnai ketvirtadienio pavakarę patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo perkvalifikuotas į ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

Nors plačiau šios nelaimės aplinkybių policijos pareigūnai nekomentuoja, neatmetama versija, kad mergaitė galėjo būti nužudyta. Nors pareigūnai teigė negalį to patvirtinti, tačiau prasitarė, kad dėmesys nukreiptas į mergaitės artimuosius.

Neoficialiais duomenimis, ant mergaitės kūno, ištraukus ją iš tvenkinio, rasta smurto žymių. Pareigūnai ieško nusikaltimo įkalčių ir jau atliko kratą daugiavaikės šeimos namuose, kur, kaip įtariama, galėjo būti paslėpti nusikaltimo įrankiai ir mergaitės drabužiai. Vis dėlto panašu, kad su šiuo nusikaltimu bus susijęs kitas asmuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų