REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija nori sumažinti savo funkcijų spektrą, kad galėtų deramai atlikti pagrindinę pareigą - užtikrinti viešąją tvarką. Kitas funkcijas galėtų perimti institucijos pagal savo kompetenciją, teigia policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes norime atkreipti valdžios institucijų dėmesį, kad būtų dar kartą peržiūrėtas įgaliojimų lygmuo - kokia institucija, už ką atsakinga ir kokiai funkcijai vykdyti ji gauna pinigėlius. Ir sutelktomis jėgomis pagal kompetenciją, o ne permetinėjant funkcijas vieni kitiems, vykdyti savo pareigas“, - penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė jis.

REKLAMA

A. Stončaitis pažymėjo, jog, lyginant su 2008 m., policijos biudžetas yra sumažėjęs 24,9 proc. - 206 mln. litų, ir kėlė klausimą, ar tikrai ji turėtų būti atsakinga už tokį platų funkcijų spektrą - „nuo šunų ir katinų gaudymo iki stambiausių nusikaltimų tyrimo“.

„Institucija gali vykdyti tokia apimtimi funkcijas, kiek vis dėlto yra skiriama tam finansavimo. Su tuo reikia susitaikyti“, - apgailestavo jis.

A. Stončaičio teigimu, daug policijos jėgų atima smurtinių situacijų artimoje aplinkoje sprendimas, tačiau šią funkciją galėtų perimti savivaldos institucijos, ypač turint omenyje nerimą keliančią tendenciją - vis didėjantį skaičių pareigūnų, pasitraukiančių iš tarnybos.

REKLAMA
REKLAMA

„Pavarčius visus teisės aktus, aiškiai mes galime suponuoti, kad daugelį įvykių turėjo būti išspręsta savivaldos, seniūnijų ir aibės kitų valdžios institucijų, kurios turi tam įgaliojimų (...) Pavedus įgaliotoms institucijoms vykdyti tai, ką jos turi vykdyti, nemaža dalis pareigūnų galėtų būti nukreipti savo tiesioginei pareigai - viešosios tvarkos užtikrinimui ir nusikaltimų tyrimui - vykdyti“, - teigė generalinio komisaro pavaduotojas.

Jis taip pat pažymėjo, jog šiuo metu policijos prašymu vidaus reikalų ministras Artūras Melianas kuria darbo grupę, kuri turėtų suskaičiuoti „persidengiančias“ institucijų funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Stončaitis pripažino, kad policija ir toliau vykdys jai pavestas funkcijas, nes jaučia atsakomybę užtikrinti visuomenės saugumą.

„Policijos darbe neįvyko katastrofa, kad staiga policija nebegalėtų vykdyti savo funkcijų ir Lietuvos pilietis taptų visiškai nesaugus. Dangus negriūva, tačiau mes jaučiame labai didelę atsakomybę už pačią valstybę dėl viešojo saugumo užtikrinimo. Dar galbūt didesnę atsakomybę jaučiame prieš valstybės piliečius, kad jų saugumas būtų užtikrintas“, - pažymėjo A. Stončaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų