REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar prie Rėkyvos ežero (adresu Energetikų g. 20A) duris atvėrė Šiaulių miesto savivaldybės globos namų padalinys – Savarankiško gyvenimo namai. Vyskupui Eugenijui Bartuliui pašventinus pastatą, skambėjo valdžios kalbos, buvo perkirpta juostelė. Pirmieji nauji globos namų gyventojai atsikraustys jau šiandien.

REKLAMA
REKLAMA

87 gyventojams aptarnauti – 17 darbuotojų etatų

Savarankiško gyvenimo namuose iš viso yra 53 kambariai. Juose bus apgyvendinama po vieną arba du žmones. Iš viso ketinama apgyvendinti 87 žmones, nors prašymų gyventi buvo pateikta apie 90.

Pirmas ir antras aukštai bus skirti pagyvenusiems žmonėms ir turintiems fizinę negalę, o trečiame ir ketvirtame aukštuose apsigyvens žmonės, turintys psichinę ir protinę negalią.

Savarankiško gyvenimo namuose suplanuota įsteigti 17,5 etato. Naujuose globos namuose dirbs socialiniai darbuotojai, slaugytojai, administracijos darbuotojai, virėjai ir vairuotojai.

REKLAMA

Ant sienų – nauji televizoriai

Nauji globos namai skirti asmenims, kurie dėl tam tikrų priežasčių negali gyventi savo namuose, yra iš dalies savarankiški ir nori rūpintis savo buitimi.

Naujų globos namų administracijos darbuotojai teigia, kad gyventojai turės daugiau privatumo, galės patys gamintis maistą. Be to, bus sudarytos galimybės užsisakyti jau paruoštą maistą į kambarį. Gyventojų kambariuose ant sienų kabo televizoriai su skystųjų kristalų ekranais.

Šių namų gyventojai galės vietoje gauti ir medicinos paslaugas. Kambariuose yra įrengta pagalbos iškvietimo signalizacija.

REKLAMA
REKLAMA

Valdžios atidarytuvėse užkandžiauta „laiveliais“

Po oficialiosios renginio dalies pirmame aukšte vyko atidarytuvės. Vaišės valdžiai buvo sukrautos ant ilgo stalo, į kurį nuo palangės dėbsojo liūdnas medinis Rūpintojėlis.

Užkandžiai išties atrodė įspūdingai paserviruoti, iš akies net ne visada buvo galima suprasti, kas patiekta. Vieni užkandžiai priminė kažkuo panašiu į sūrį įdarytas ir keptas slyvas, ant kitų sumuštinių po petražolių lapeliu slėpėsi į lašišą panašios žuvies griežinėliai, treti priminė laivelius, kurių burės padarytos, berods, iš vytinto kumpio juostelių...

Svečiams patiekta ir gabalėliais supjaustyto torto. Kol puotą stebėjo žurnalistai, alkoholiniai gėrimai nebuvo vartojami, tačiau troškulį puotos dalyviai galėjo numalšinti saldžiu gėrimu su citrinos griežinėliais. Globos namų gyventojų tarp puotos dalyvių nesimatė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų