REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilkaviškio rajone vykusiose trilerio vertose visureigio gaudynėse neišvengta pasieniečių gyvybėms pavojingos situacijos bei šūvių iš tarnybinių ginklų. Jos baigėsi įtartino automobilio skrydžiu į Širvintos upelį.

REKLAMA
REKLAMA

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės pareigūnai gavo informacijos iš kolegų Lenkijoje, kad į Lietuvą gali važiuoti įtartinos transporto priemonės, kurias reikėtų patikrinti.

REKLAMA

Keliolika minučių po vidurnakčio Kalvarijos užkardos patruliai ties Vilkaviškio rajono Gražiškių kaimu pastebėjo dideliu greičiu važiuojantį visureigį „BMW X5“ vokiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Mašiną uniformuoti VSAT pareigūnai stabdė krivūle bei šalikelėje stovėjusio tarnybinio visureigio garso bei šviesos signalais. Visureigio „BMW X5“ vairuotojas sustojo už maždaug 100 metrų. Tačiau vos tik link sustojusios mašinos ėmė artėti pasieniečiai, visureigio vairuotojas staiga pajudėjo atbuline eiga ir pamėgino partrenkti VSAT pareigūnus bei taranuoti jų automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Į šalį spėję atšokti VSAT patruliai panaudojo tarnybinius ginklus – tamsoje į tolstančio automobilio padangas buvo paleisti 7 šūviai.

Bėglys dideliu greičiu nuvažiavo Klampučių kaimo link, tačiau už 4 kilometrų išvydo pasieniečiams į pagalbą skubantį Vilkaviškio rajono policijos ekipažą.

Visureigio vairuotojui teliko sukti nuo kelio. Gaudynės baigėsi, kai dideliu greičiu laukais lėkęs „BMW X5“ įskriejo į Širvintos upelį. Tamsa pasinaudojęs mašinos vairuotojas spėjo iššokti iš vandens semiamos mašinos ir pasislėpė. Iki salono paniręs vandenyje automobilis liko upelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį ryte VSAT pareigūnai į pagalbą pasitelkė traktorių ir bėglio mašiną ištraukė. Paaiškėjo, kad užsiblokavusi jos greičių dėžė, tad VSAT pareigūnai spręs, kaip parsigabenti mašiną laikinam saugojimui.

Visureigio duomenis pasieniečiai patikrino turimose informacinėse bazėse bei nustatė, „BMW X5“ yra pavogtas Vokietijoje. Šios mašinos paiešką vokiečių teisėsaugininkai paskelbė liepos 25-ąją. Pirminiais duomenimis, visureigis pagamintas 2011 metais.

Įvykio vietą apžiūrėję VSAT kinologai su tarnybiniais šunimis daugiau nieko įtartino neaptiko.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų