REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio miesto savivaldybė lapkritį lizingo bendrovei grąžins keturis „auksinius“ automobilius, tačiau klerkams pėstute vaikščioti neteks. Savivaldybė penkeriems metams ketina išsinuomoti keturis naujus automobilius. Jų nuomai kasmet biudžete turi būti numatyta po 100 tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimas, ar leisti Savivaldybės administracijai lizingo būdu įsigyti keturis lengvuosius automobilius, netrukus bus svarstomas komitetuose.

REKLAMA

Ūkio ir eksploatavimo skyriaus vedėja Rūta Budrienė sakė, kad pasilikti 2007 metais pirktų 3 „Škoda Superb“ ir vieno „Hyundai Grandeur“ nėra jokių galimybių. Mat į sutartį su lizingo bendrove neįtrauktas punktas dėl išperkamosios nuomos. Kitaip sakant, keturis automobilius Savivaldybė nuomojosi be galimybės pasibaigus nuomos terminui išsipirkti.

Balsas.lt primena, kad Panevėžio savivaldybė per nepilnus penkerius metus už trijų „Škoda Superb“ ir vieno „Hyundai Grandeur“ nuomą paklojo beveik 459 tūkst. litų, arba už kiekvieną tarnybinį automobilį po 114 tūkst. 748 litus.

Beje, automobiliai  labai neekonomiški. Vienas jų 100 kilometrų sunaudoja daugiau kaip 15 litrų benzino.

REKLAMA
REKLAMA

Žinia, kad automobilius, už kurių nuomą sumokėta daugiau nei jie kainuoja nauji, teks grąžinti, kai kuriuos politikus tiesiog pribloškė. Juolab kad 2007 metais Savivaldybės administracija skelbė automobilius įsigijusi su galimybe juos paskui išsipirkti.

Prieš puspenktų metų miestui vadovavo šiuo metu į teisėsaugos akiratį patekęs  konservatorius Vitas Matuzas, administracijos vadovas buvo teisiamas „tvarkietis“ Stasys Karčinskas, jo pavaduotoja – Audronė Grainienė, savivaldybės kontroliere dirbo  konservatorė Marija Danutė Kažukauskienė. Tačiau kas dabar suras kaltuosius?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Budrienė sakė, kad Taryba gali ir neleisti pirkti keturių automobilių. „Galbūt leis 3, o gal 2. Kiek leis, tiek pirksime. Tiksli automobilių vertė bus aiški tik atlikus viešuosius pirkimus. Galbūt 100 tūkstančių litų vieno automobilio nuomai per metus ir neprireiks“,– kalbėjo ji.

Ūkio ir eksploatavimo skyriaus vedėja patikino, kad šį kartą bus perkami tik ekonomiški, patvarūs automobiliai.

Savivaldybės šių metų biudžete pinigų automobiliams pirkti nenumatyta. Taryba galės tam skirti lėšų tik perskirsčiusi biudžetą.

Inga SMALSKIENĖ

Taip pat skaitykite:

„Auksinė“ automobilių nuoma atsirūgs


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų