REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė D. Grybauskaitė nesigaili, kad, pirmą kartą Teisėjų tarybai pasiūlius atleisti Kauno apygardos teismo teisėją Neringą Venckienę, ji to nepadariusi. Anot šalies vadovės, tuometis pasiūlymas atleisti teisėją buvo neadekvatus jos padarytiems veiksmams.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu tik pakartoti tą patį, ką tą kartą sakiau: tai buvo pasiūlymas neadekvatus atliktam ponios Venckienės veiksmui. Taigi niekada netoleruosiu, jeigu teisėsauga bus neobjektyvi ir gins tik savo mundurą, jeigu kas netyčia užtėškė vieną ar kitą lašelį. Tai šito tegu nesitiki niekas niekada“, – klausiama, ar nesigaili, kad neatleido N. Venckienės patį pirmąjį kartą, kai Teisėjų taryba tai siūlė padaryti, sakė D. Grybauskaitė per proginę, jos tretiesiems kadencijoms metams surengtą spaudos konferenciją.

REKLAMA

Pasiteiravus, kaip vertina savo išsakytą poziciją apie vykdomus teismų sprendimus, nors jie akivaizdžiai nebuvo vykdomi ir ar nesijaučia prisidėjusi prie sumaišties valstybėje, Prezidentė siūlo pasižiūrėti statistiką, kaip vykdomi teismų sprendimai.

„Jūs turite galvoje greičiausiai vieną atvejį, kuris politizuotas ir labai stipriai išreklamuotas, bet, sakau, yra triženkliai skaičiai, kaip yra nevykdomi vieni ar kiti teismų sprendimai. Tai yra procesas, su kuriuo turi kovoti teisėsaugos institucijos, antstoliai ir t.t., bet tai yra ne šios dienos naujiena, ne padidėjimas, o tie reiškiniai, kurie yra visose valstybėse ir visose valstybėse nėra taip paprasta“, – kalbėjo Prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitė teigė, kad velionio Drąsiaus Kedžio dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei buvo galima atiduoti tik tada, kai ji buvo tam paruošta psichologiškai.

„Tuo metu tai nebuvo padaryta. Kodėl aš turėčiau atsiiminėti, aiškintis ir daryti kažkokius teorinius palyginimus? Ir iš viso – Lietuvoje nėra kitų problemų?“, – retoriškai klausė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų