REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis paprašė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisiją atlikti tyrimą, ar Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas (VPT) Žydrūnas Plytnikas nepažeidė Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo bei Valstybės tarnybos įstatymų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį kreipimąsi paskatino žiniasklaidoje paskelbta informacija apie tai, kad VPT vadovas Ž. Plytnikas po dvejų metų apskundė Europai neva neskaidrų Lietuvos miškininkų pirkinį - už 43 milijonus litų pirktą neva niekam tikusią miško gaisrų stebėjimo sistemą.

REKLAMA

Ž. Plytnikas viešai pareiškė, kad Lietuvos miškininkai miško gaisrų stebėjimo sistemą įsigijo galimai pažeisdami viešųjų pirkimų taisykles. Spaudoje taip pat skelbta, kad prieš dvejus metus, kai pirkimai buvo vykdomi, Viešųjų pirkimų tarnyba pastabų dėl šio Europos Sąjungos finansuojamo projekto neturėjo, o Lietuvos atstovė Europos audito rūmuose Rasa Budbergytė patvirtino, jog jokių signalų apie šiuo atveju netinkamai naudojamą ES paramą ši institucija neturėjo.

V. Žiemelio teigimu, labai keista, kad Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas, pats prieš dvejus metus palaiminęs minėtus pirkimus, dabar staiga viešai pažėrė įtarimų dėl miškininkų vykdytų viešųjų pirkimų skaidrumo ir atnaujino tyrimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų