REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje keisis e. bilietų kaina ir naudojimo tvarka

Nuo rugpjūčio 15 d. visame Vilniuje pradės veikti elektroninis viešojo transporto bilietas, kuris pakeis popierinius bilietus.

REKLAMA
REKLAMA

Elektroninio bilieto bandymai ir pereinamasis laikotarpis prasidės jau liepos 15 d., ketvirtadienį spaudos konferencijoje Vilniaus savivaldybėje sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Pasak mero, elektroninio bilieto įvedimas reiškia, kad vilniečiai galės persėsti iš vieno autobuso į kitą su tuo pačiu bilietu. Bus sukurti 30 ir 60 min galiojantys viešojo transporto bilietai, per šį laiką viešuoju transportu besinaudojantys piliečiai galės persėsti tiek kartų, kiek reikia.

Taip pat savivaldybė įves ilgalaikio naudojimo – 3, 6, ir 9 mėnesių – transporto bilietus. Pastarieji, pasak A. Zuoko, turėtų būti itin naudingi studentams.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ Vilniaus tarybai tvirtinti teikia naujas bilietų rūšis su tokiomis kainomis:

3 mėnesių (90 dienų) – 330 Lt

3 mėnesių (90 dienų) tik darbo dienomis – 300 Lt

6 mėnesių (180 dienų) – 660 Lt

6 mėnesių (180 dienų) tik darbo dienomis – 600 Lt

9 mėnesių (270 dienų) – 990 Lt

9 mėnesių (270 dienų) tik darbo dienomis – 900 Lt

Be to, išnyks atskiri bilietai autobusams ir troleibusams – tas pats elektroninis bilietas galios visur.

Tikimasi, kad vienkartinių popierinių bilietų Vilniuje nebeliks nuo kitų metų pradžios, bet tam dar turės pritarti miesto taryba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendimą dėl elektroninio bilieto įvedimo Vilniaus savivaldybė turėtų priimti kitą savaitę. Per kelias savaites bus apsispręsta ir dėl naujų kainų įvedus elektroninius transporto bilietus.

Pasak Vilniaus vicemero Romo Abromavičiaus, tai, kaip keisis kainos, priklausys nuo Seimo: jei, kaip prašo Vilniaus savivaldybė, pridėtinės vertės mokestis viešajam transportui bus sumažintas iki 9 proc., kainos šiek tiek sumažės, jei PVM liks 21 proc. – kainos liks tos pačios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų