REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ypatingą grėsmę Lietuvai kelia trukdymai apsirūpinti gamtinėmis dujomis, įgyvendinti struktūrinę Lietuvos gamtinių dujų sektoriaus reformą, realizuoti Visagino AE bei Ignalinos AE eksploatacijos nutraukimo projektus“, – rašoma apžvalgoje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot VSD, užsienio šalys Lietuvos siekį diversifikuoti energetinių išteklių tiekimą ir įsigyti jų pigiau vertina, kaip grėsmę savo interesams mūsų regione.

REKLAMA

Trukdymams išnaudojamos informacinės, socialinės, politinės, verslo struktūros.

„2011 m. prieš Lietuvą buvo vykdomos informacinės kampanijos, joms skiriama vis daugiau lėšų. Prieš šalyje vykdomus strateginius energetikos projektus nukreipta informacija buvo skelbiama užsienio ir Lietuvoje leidžiamose žiniasklaidos priemonėse“, – pastebi VSD.

Be to, saugumiečiai atkreipia dėmesį, kad kai kuriose užsienio valstybėse verslą plėtojančios Lietuvos įmonės patiria šių valstybių valdžios institucijų bei saugumo tarnybų spaudimą.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovėms trukdoma įsigyti vizas, leidimus gyventi tose šalyse: „Norima, kad verslininkai paveiktų Lietuvos politikų sprendimus. Dauguma Lietuvos įmonėms nepalankių sprendimų yra priimti vadovaujantis politiniais, o ne ekonominiais motyvais.“

VSD mano, kad ir šiemet vyks ta pati veikla, kuriai bus skiriama finansinių ir žmogiškųjų resursų: „Bus siekiama įsitvirtinti Lietuvos finansų, transporto sektoriuose, įsigyti didžiausių Lietuvos ūkio subjektų akcijų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų