REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinio teismo sprendimu, bendrovė „Klasco“ valstybei turės grąžinti daugiau nei prieš 10 metų įsigytus sklypus uostamiesčio centre.

REKLAMA
REKLAMA

Už galimybę juos įsigyti bendrovė į miesto infrastruktūrą investavo beveik 9 mln. litų. Kas turėtų atlyginti šią žalą – neaišku, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė bendrovės „Klasco“ skundą ir paskelbė, kad prieš daugiau nei dešimtmetį Klaipėdos apskrities administracija beveik 3 hektarus žemės „Klasco“ pardavė neteisėtai. Anot prokurorų, žemė miesto istorinėje dalyje negali būti parduota.„Buvo pažeistas konkrečiai Žemės reformos įstatymo 13 straipsnis, kuris reglamentuoja, kad žemės sklypai, patenkantys į miesto teritorijos dalį ir įrašyti į Kultūros paveldo registrą, negali būti privatizuoti“, – teigė Klaipėdos apygardos Civilinių bylų skyriaus prokurorė Laura Paulikienė.

REKLAMA
REKLAMA

Sklypų rinkos vertė šiandien – beveik 6,5 mln. litų. „Klasco“ už juos sumokėjo apie 2 mln. litų, juos bendrovei grąžinti įpareigota Nacionalinė žemės tarnyba.

Tačiau už galimybę įsigyti minėtus sklypus, „Klasco“ į miesto infrastruktūrą investavo dar beveik 9 mln. litų. Už juos   įrengtos dvi sankryžos, tvarkytos gatvės. Kas turėtų atlyginti šią žalą – lieka neaišku.

„Šis klausimas teisme nebuvo sprendžiamas. Tai yra atskiros bylos dalykas, ir „Klasco“ turi tokią teisę, manydama, kad yra pažeisti jos interesai, kreiptis į teismą dėl žalos atlyginimo“, – sakė L. Paulikienė.

Uosto veiklos teismas neapribojo. Dalyje valstybei grąžintinos teritorijos stovi nauji sandėliai, todėl, pasak prokurorų, bendrovė ją galės nuomotis. „Klasco“ atstovai pranešė ketinantys išbandyti paskutinę galimybę – nutartį skųsti Aukščiausiajam teismui.

Asta Kažukauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų