REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO duris atvers tradicinė, jau 19-oji tarptautinė statybos ir remonto paroda „Resta 2012“. Renginio metu balandžio 12–13 dienomis Putų polistirolo gamintojų ir vartotojų asociacija (PPGVA) kviečia į organizuojamą seminarą  „Ar žinote, kad pastatų šildymui išleidžiami pinigai išmetami į balą?“ Šis renginys skirtas ne tik statybų ekspertams, tačiau ir visiems besidomintiems šilumos energijos taupymo bei pastatų modernizavimo klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Seminarų metu makroekonominės politikos ir viešosios ekonomikos ekspertas, profesorius Raimondas Kuodis kels klausimą – kodėl neveikia dabartinė renovacijos schema? Tuo tarpu KU „Vilniaus taupomoji kasa“ analitikas Stasys Jakeliūnas atskleis, kokią naudą Lietuvos ekonomikai duotų prasidėjusi būsto renovacija. Kartu su finansų ir ekonomikos specialistais seminare dalyvaus Lietuvos gaisrinės saugos asociacijos prezidentas dr. Kęstutis Lukošius bei mokslininkas ir nepriklausomas statinių ir jų projektų ekspertas Česlovas Ignatavičius. K. Lukošius aptars gaisrinės saugos klausimus, o Č. Ignatavičius paaiškins, kodėl, jo nuomone, pastatų šildymui išleidžiami pinigai yra išmetami į balą. Specialistas teigia, kad šiuo metu susiklosčiusi paradoksali situacija, kai gyventojai patalpas kaitina, o šiluma išeina lauk pro skylėtus namų fasadus.

REKLAMA

„Reikia suprasti, kad daugumos mūsų daugiabučių apdaila yra sudūlėjusi, o sienos jau nebe tokios sandarios. Jose susidaro plyšiai, kuriuose kaupiasi teršalai ir drėgmė. Kaip žinome, vandens šilumos laidumas yra net 25 kartus didesnis nei oro. Tad akivaizdu, kad drėgna ir kupina teršalų siena praleidžia kur kas daugiau šilumos“, – teigia mokslininkas.

Renginį organizuojančios PPGVA prezidentas Vytautas Čaplikas pažymi, kad energetikos resursų naudojimo mažinimas yra viena aktualiausių Lietuvos nūdienos problemų ir tikslų. Asociacijos vadovas įsitikinęs, jog siekiant efektyviai taupyti energiją, svarbu suprasti, jog dėl pastatų modernizavimo niekam neturėtų kilti jokių abejonių. „Akivaizdu, kad pastatų modernizavimas turi tapti kiekvieno iš mūsų prioritetu bei socialinės ir ekonominės atsakomybės dalimi. Tad norėdami pagerinti savo gyvenimo kokybę bei gyventi darnioje aplinkoje, privalome atsakingai rinktis tik aukščiausios kokybės bei ekologiškas statybines medžiagas“, – pabrėžia V. Čaplikas.

REKLAMA
REKLAMA

PPGVA nariai kviečia visus norinčius apsilankyti seminare „Ar žinote, kad pastatų šildymui išleidžiami pinigai išmetami į balą?“. Seminaras vyks balandžio 12 ir 13 dienomis 14–15 val. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Renginyje bus diskutuojama modernizacijos, šiltinimo ir kitomis gyventojams aktualiomis temomis, o taip pat bus pristatytos naujos pastatų šiltinimo polistireniniu putplasčiu taisyklės.

Apie polistireninį putplastį:

Vokietijoje apie 80 procentų namų yra apšiltinami polistireniniu putplasčiu. Šioje šalyje buvo atliktas ne vienas tyrimas, po kurių paaiškėjo, kad į šią termoizoliacinę medžiagą neprasiskverbia vanduo, teršalai, jos neprapučia vėjas.

Jeigu polistireninis putplastis yra tinkamai apsaugotas nuo ultravioletinių spindulių, jis tampa ilgaamže termoizoliacine medžiaga ir išsaugo savo gerąsias savybes be pakitimų daugiau nei šešiasdešimt metų. Putų polistirolo pakuotės, skirtos maisto produktams laikyti, gabenti ir pervežti, plačiai naudojamos visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų