REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją siūloma Krikščionių partijos frakcijai atstovaujanti Zita Užlytė ir Mišrios parlamentarų grupės deleguotas Andrius Šedžius.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Seimas, 49 parlamentarams balsavus už, 8 – prieš ir 21 susilaikius, po svarstymo pritarė tai numatančiam nutarimo projektui.

REKLAMA

Jeigu Seimas galutinai pritartų, Z. Užlytė ir A. Šedžius šioje komisijoje pakeistų Mišrios Seimo narių grupės atstovą Konstantą Ramelį ir Krikščionių partijos frakcijos narę Donaldą Meiželytę.

Per diskusiją Seime daugiausiai kontraversiškų vertinimų sulaukė Seimo nario A. Šedžiaus kandidatūra į etikos sargus. Seimo narys Arimantas Dumčius pastebėjo, kad jis net 8 kartus buvo svarstytas etikos komisijoje. Parlamentaro nuomone, Mišri parlamentarų grupė turėtų siūlyti kitą asmenį į šią komisiją.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys „tvarkietis“ Egidijus Klumbys kritikavo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Algimanto Salamakino darbo stilių. Jo vertinimu, nemaža komisijos darbo dalis skiriama viešųjų ryšių akcijoms.

„Jis yra iš tikrųjų valdančiųjų sargas“, – taip apie A. Salamakiną kalbėjo parlamentaras Konstantas Ramelis.

Atmesdamas priekaištus A. Salamakinas tvirtino, kad nepataikauja nei vienai, nei kitai pusei. „Padarykite, kad posėdžiai būtų uždari, ir tada jokių viešųjų ryšių akcijų nebus“, – sakė jis.

Tikimasi, kad dėl Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sudėties pasikeitimo Seimas apsispręs ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų