REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors kasmet įspėjama dėl baudų ir pavojų deginant pernykštę žolę, pažeidėjų nestinga.

Nors kasmet įspėjama dėl baudų ir pavojų deginant pernykštę žolę, pažeidėjų nestinga.

REKLAMA

Šeštadienį iš 100 užregistruotų gaisrų net 70 – žolės deginimo atvejai. „Degina žolę gyventojai nepaisydami didelių baudų bei pavojaus“, – sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento budėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

Laimei, anot jų, niekas nenukentėjo.

Pernai ugniagesiai beveik 4500 kartų vyko gesinti degančios žolės plotų, o gaisrų skaičius atvirose teritorijose sudarė per 45 procentų visų gaisrų.

REKLAMA

Deja, už šių skaičių slypi milžiniški nuostoliai gamtai ir žmonių turtui. Degančiose pievose sudega retų augalų sėklos, žūva vabzdžiai, gyvūnai, čia perintys paukščiai.

Be to, nuo liepsnojančios žolės ugnis dažnai persimeta į miškus, durpynus, gyventojų sodybas, ūkinius pastatus, o liūdniausia, kad degančiose pievose beveik kasmet žūva ir žmonės. Aitrūs dūmai apsvaigina, žmogus praranda sąmonę ir nukritęs ant žemės, užsidegus drabužiams, mirtinai apdega. Deginant žolę, pernai žuvo vienas gyventojas, o dar vienas apdegė.

REKLAMA
REKLAMA

Dažnai žolės gaisrus sukelia vaikai bei paaugliai, todėl tėvams ir pedagogams derėtų priminti apie tokių gaisrų padaromą žalą.

Be to, už žolės deginimą yra numatyta administracinė atsakomybė, o už nepilnamečių paauglių nusikaltimus bus baudžiami jų tėvai. Už žolės deginimą piliečiai gali būti nubausti nuo 200 iki 1000 Lt bauda, o pareigūnai nuo 400 iki 1200 Lt. Be to, teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą, o ji kartais siekia ne vieną tūkstantį litų.

Pernai deginant žolę nukentėjo 17 asmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų