REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) negali išspręsti Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktoriaus Žydrūno klausimo, jos nariai turėtų atsistatydinti, sako Seimo Antikorupcijos komisijos narys Kęstas Komskis.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį pareiškimą parlamentaras padarė susipažinęs su VTEK atsakymu dėl iki šiol neišspręsto VPT vadovo klausimo. K. Komskio teigimu, dar pernai rudenį į VTEK kreipėsi Antikorupcijos komisija, prašydama įvertinti šio pareigūno elgesį, tačiau sprendimas iki šiol nepriimtas.

REKLAMA

Anot K. Komskio, jei VTEK dėl kokių nors priežasčių vengia ar nesugeba iki galo išnagrinėti klausimo dėl VPT vadovui mesto šešėlio, turėtų atsistatydinti komisijos pirmininkas ar net visa komisija.

„Valstybės išlaikomos institucijos negali taip dirbti. Jos privalo nagrinėti gautus skundus ir priimti vienokius ar kitokius sprendimus, o ne nusišalinti ir palikti klausimą atvirą. Jei ši komisija neįgali, tuomet tegu kuo greičiau atsistatydina, o darbus tęsia nauja“, - išplatintame pranešime cituojamas Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

K. Komskis ketvirtadienį kreipėsi į Antikorupcijos komisiją, prašydamas į artimiausią jos posėdį pakviesti VTEK vadovą Remigijų Rekertą, kad šis paaiškintų esamą situaciją.

ELTA primena, kad sausio 10-ąją VTEK bylą dėl Ž. Plytniko nutraukė, nes komisija objektyviai negalėjo priimti sprendimo dėl VPT direktoriaus elgesio. Du komisijos nariai balsavo, kad VPT vadovas pažeidė įstatymo nuostatas, vienas komisijos narys šiam vertinimui nepritarė.

VTEK įstatyme nustatyta, kad sprendimui priimti būtinas trijų narių pritarimas.

Du komisijos nariai - Elena Vaitiekienė ir Rytis Juozapavičius - nuo šio asmens vertinimo nusišalino.

R. Juozapavičius nusišalino manydamas, kad Ž. Plytnikas siekia jį paveikti savo byloje. Apie tai plačiau nurodyta R. Juozapavičiaus privačių interesų deklaracijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų